avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzulcapiunii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzulcapiunii

Buna ziua!

Am obtinut printr-o hotarare judecatoresca, in urma unui proces de succesiune cu iesire in indiviziune din 2008, dreptul asupra unui teren si casa pe care exista o chitanta de mana de vanzare pt teren facuta de bunicul meu cu fata lui, respectiv matusa mea(decedata in 1980 inaintea bunicului) . Fiul matusii mele a fost citat in acel proces ca parat.
Fiindca nu s-a prezentat la proces(citat legal, cu adrese la DGITL, PMB...etc.) instanta l-a scos din drepturile de succesor. Acum in 2019, mi-a intentat proces in care invoca dreptul la uzucapiune( la indemnul si sustinerea unor terte persoane, care nu stiu de acea hotarare).
Mentionez ca acel teren si acea casa fac parte dintr- un teren mai mare care a fost tot al bunicului si care a facut si acesta obiectul succesiunii. De asemenea, mentionez ca actualul reclamant in acest proces( varul) nu a depus contestatie, in termen de 15 zile, la procesul din 2008, in care a avut calitatea de parat.
Intrebare este daca acea hotarare judecatoreasca imi poate da castig de cauza in acest proces?
Cel mai recent răspuns: Geanina DRIAN , Avocat 08:58, 14 Iunie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca va judecati pentru acelasi lucru ca in 2008, invocati autoritatea de lucru judecat a primei hotarari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune- posesie viciata? STEFANY_CRYS STEFANY_CRYS Buna ziua, Am rugamintea sa ma lamuriti intr-un caz de uzucapiune. Pe scurt: matusa mea care mosteneste 1/2 din proprietatea avuta de bunica, nu vrea sa ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune Moni99 Moni99 Buna ziua! va rog frumos sa ma ajutati intr-o problema delicata legata de uzucapiune. Tatal meu a decedat de cateva luni si singurele lui bunuri mai sunt o ... (vezi toată discuția)