avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... perete balcon
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

perete balcon

am cumparat un apartament prin programul prima casa,construit in anul 1980. Dupa ce m-am mutat in el la 5 luni ,am obs. ca balconul meu are dimensiumile mai mici fata de celelalte apartamente similare de pe partea mea.Ulterior am constatat ca vecinul meu de apartament, mutase peretele despartitor al balconului in cauza [n trecut,cu acordul fostului proprietar al apartamentului meu care era ruda cu el,fara sa aiba autorizatie.In prezent se reabiliteaza blocul si doresc ca vecinul respectiv sa mute peretele in cauza in pozitia initiala. Precizez ca la inceput am discutat cu vecinul acest aspect si a fost de acord sa mute peretele balconului, dar acum nu mai doreste acest lucru.Care este cadrul legal de al obliga pe vecin sa mute peretele pe pozitia initiala. Pot sa solicit sprijinul bancii cu care am facut contractul de vanzare-cumparare,intrucat politia si disciplina in constructie da ,,din umeri".Ce alt sfat imi dati?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 19:21, 23 Iunie 2012
Cum a „mutat pretele”? Inspectia in constructii si politia ar trebui sa va ajute. Banca nu are cu ce sa va ajute.
Trebuie vorbit cu vecinul sa mute zidul conform Legii 230/2007 Art. 12, care specifica ca zidurile dintre apartamente sau spatiile alaturate, care nu fac parte din structura de rezistenta, pot fi reamplasate prin acordul dintre proprietarii apartamentelor sau a spatiilor respective, pe baza unei autorizatii de modificare a constructiei, eliberata de autoritatea publica locala.
Si Art. 17.- obliga proprietarul apartamentului care sau provoaca daune oricarei parti din proprietatea comuna sau unui alt apartament ori spatiu, respectivul proprietar are obligatia sa repare stricaciunile ori sa plateasca cheltuielile pentru lucrarile de reparatii.
Il puteti da in judecata daca nu va puteti intelege cu el.
Banca nu se implica in solutionarea de astfel de probleme
Daca doriti solutionarea,sesizati oficial serviciul specializat din primarie
Inspectoratul de stat in constructii nu se poate implica in solutionare pentru ca nu este vorba despre perete de rezistenta iar modificarea nu a afectat structura de rezistenta a condominiului
Politia nu are competente sa se implice si sa solutioneze probleme constructive din cadrul asociatiilor de proprietari
Mutati dv peretele acolo unde-i este locul si-ati rezolvat-o.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie de constructie in bloc: necesita acordul vecinilor? locatar11 locatar11 Buna seara, Locuiesc la bloc si impart un hol lung cu un vecin. El doreste sa isi mute usa la aproximativ 2 metri mai in lateral, dar tot pe peretele lui. ... (vezi toată discuția)
Acord asociatie proprietari Alexandru_cor Alexandru_cor Buna. As avea nevoie de un sfat. Am un apartament si o garsoniera una langa cealalta si as vrea sa fac un zid pe casa scarii (spatiu comun), astfel incat sa ... (vezi toată discuția)
Izolare casa scarii ay08021 ay08021 buna seara, am si eu o nelamurire: doresc izolarea peretului de la bucatarie pe casa scarii. am depus o cere la asociatie spre aprobare ca sa nu am probleme cu ... (vezi toată discuția)