avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... dosar medical la angajare si cursuri de igiena
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

dosar medical la angajare si cursuri de igiena

buna ziua.am fost angajat la un magazin cu program non-stop,la momentul angajarii ni s-a solicitat efectuarea unui dosar medical si a unor cursuri de igiena,cu mentiunea ca la dosarul medical nu am participat.intrebarea mea este cine suporta costurile cursurilor si a dosarului medical?cu respect.
Cel mai recent răspuns: ionion2000 , utilizator 00:55, 12 August 2012
freeelis a scris:

HG nr. 355/2007 privind supravegherea sanatatii lucratorilor, prevede:
Art. 7 - Angajatorii sunt obligaţi să asigure fondurile şi condiţiile efectuării tuturor serviciilor medicale profilactice necesare pentru supravegherea sănătăţii lucrătorilor, aceştia nefiind implicaţi în niciun fel în costurile aferente supravegherii medicale profilactice specifice riscurilor profesionale.

Prin urmare, angajatorul este obligat sa plateasca analizele medicale la angajare



Examenul medical la angajare consta in:
- examen clinic general (efectuat de catre medicul de medicina muncii, nu cum ilegal e efectuat, de la 01.01.2011, de catre alti medici, in majoritatea cabinetelor medicale asa-zis de medicina muncii (doar traim in Romania));
- examene suplimentare (examinări clinice, de laborator sau paraclinice).

Deci angajatorul este obligat sa plateasca (conform HG 355/2007 s.a.) examenul medical la angajare, nu doar examinarile de laborator (analizele medicale).
Ultima modificare: Duminică, 12 August 2012
ionion2000, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cursuri -notiuni fundamentale de igiena calin cristiana calin cristiana Persoana care a absolvit aceste cursuri poate lucra in comert ca si vanzator produse alimentare sau sunt necesare alte cursuri de calificare?Conform carei ... (vezi toată discuția)
Contract individual de munca niko79 niko79 Buna ziua! Imi puteti spune ce studii sunt necesare pentru functia de vanzatoare? Dar lucrator comercial? (comert cu amanuntul prod. nealimentare) si unde pot ... (vezi toată discuția)
Preparator fast food Xtrek Xtrek Ma intereseaza daca pentru un preparator fast food este necesar sa aiba certificare de bucatar sau eventual ce cursuri trebuie sa urmeze. Multumesc. (vezi toată discuția)