avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 201 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Comunicare sentinta art.278 ind. 1 c.proc.pen.si cai ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Comunicare sentinta art.278 ind. 1 c.proc.pen.si cai de atac

In cazul in care mi-a fost respinsul "pseudo-recursul" plangere impotriva ordonantei procurorului de netrimitere in judecata, voi primi pronuntatea/hotararea (sau cum s-ar numi ea) acasa in posta?
Va fi motivata?
Cel mai recent răspuns: xuser , utilizator 00:16, 27 Iunie 2012
Ce intelegeti prin "pseudo-recurs " ?
In penal nu se comunica hotararile acasa.
la penal niciodata nu se comunica hotararile
Nu, sentintele pronuntate in temeiul art 278 ind.1c.proc.pen. sunt definitive de la data pronuntarii si nu se comunica ( art. 278 al. 10 rap. la al. 8 c.proc. pen.).
Daca doriti sa lecturati motivarea instantei, dupa redactarea hotararii ( 20 de zile de la pronuntare) , puteti formula o cerere adresata presedintelui instantei pentru eliberarea unei copii xerox a acesteia sau puteti sa solicitati in arhiva instantei dosarul la studiu.
In aceste 20 de zile judecatorul isi poate schimba parerea?

Alte discuții în legătură

Comunicare sentinta george84 george84 sunt parte intr-un proces penal ce se desfasoara in paralel cu un proces de daune(civil).Doamna grefiera mi-a spus ca redactarea sentintei dureaza 3 ... (vezi toată discuția)
Motivare rezolutie judecator fond penal ic1 ic1 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o clarificare privind urmatoarea situatie: in cazul unei plangeri contra dispozitiei prim-procurorului de scoatere de sub ... (vezi toată discuția)
Sentinta definitiva masterguni masterguni buna intrebarea mea este urmatoarea : daca in data de 3/6/1010 am primit o sentinta definitiva la curtea de apel timis in cat timp imi ajunge sentinta sau cate ... (vezi toată discuția)