avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... presedinte
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

presedinte

Buna ziua! in asociatia noastra, presedintele indeplineste si functia de casier in urma unei adunari generale reconvocate. Aceasta functie a fost indeplinita de administrator, nu stiu care a fost " motivul" renuntarii la casierie, dar salariul a ramas acelasi si de administrator si de casier.Am participat si eu la respectiva ad. generala unde am si luat cuvantul si spunadu-le ca un presedinte nu poate ocupa in acelasi timp si functia de presedinte si de caier ,ci numai provizoriu. Nu au tinut cont de cuvantul meu si mai mult , i a fost incheiat si un contract individual de munca.Am sesizat serviciul din primarie, respectiv, SERVICIUL RELATII CU ASOCIATIILE DE PROPRIETARI spunandu le si dansilorcele de mai sus. Raspunsul ca propunerea a fost aprobata in acea adunare !INTREBARE:poate cineva sa ma ajute cu vreun document ca sa le dau " cu el in cap " ( metaforic vorbind ) si sa merg in audienta la noul primar ales, poate rezolv problema si sa i mai spun " cateva " cuvinte despre acest serviciu ! mutumesc pentru intelegere.
Cel mai recent răspuns: eugarizn , utilizator 09:51, 26 Iulie 2012
Domnule adriantot, mutumesc pentru raspuns si dupa cate inteleg, membrii comitetului executiv pot prelua atributiunile administratorului, la fel si presedintele. HG1588/2007 art.17 (8 ) spune ca, Comitetul executiv preia toate obligatiile si raspunderile privind activitatea de menagement stabilite la art. 22 din prezentele norme metodologice pe perioada cat asociatia nu are angajat un administrator sau a fost reziliat contractul de administrare , indiferent de cauza . Ori in cazul de fata , administratorul nu mai ocupa si functia de casier si printr-o procedura numita ad. generala , functia de casier o detine presedintele care are si contract de mandat si cim. M am adresat si primariei prin serviciul sau , dar nu- mi dau un raspuns concret ,doar atat ca " a fost hotararea ad. generale." Intrebarea mea este , daca exista un document , ca nu poate sa detina doua functii ( presedintele ) in afara faptului ca este imoral si poate un conflict de interese ! Eu doresc sa merg pana la primar , dar am ceva semne de intrbare cu documentele !
Cred ca nu vreti sa intelegeti ca nu este nimic ilegal in faptul ca presedintele este si casier. Foarte bine putea sa ocupe aceasta functie orice membru al Comitetului Executiv. Nu este nici imoral si nu intruneste conditiile pentru a fi in conflict de interese.
Serviciul specializat din cadrul primariei a dat raspunsul corect.
Probabil ca daca mergeti la primar, va va indruma tot la serviciul specializat din cadrul primariei, primarul nefiind atotstiutor.
Domnul nelu.h , crede-ti ca eu doresc altceva decat un document ( daca exista ) care sa ateste ca nu trebuia ca presedintelui sa i se incheie un CIM . In rest am cam inteles, ce nu sa inteles , este faptul ca asociatia a avut casier ( administratorul ) dar ... s-a dorit ca presedintele sa aiba un CIM ( nu prea a muncit ) si are nevoie de vechime ! asa se vorbeste pe la colturi si cam acesta ar fi motivul
Conform Legii 230/2007 - presedintelui de Asociatie i se intocmeste contract de mandat, la fel se procedeaza pentru toate functiile "alese" din cadrul Asociatiei.
Din punct de vedere al vechimii in munca, contractul de mandat este identic cu contractul individual de munca (in conditiile in care presedintele este si remunerat pentru functia de presedinte), contributiile sunt aproape identice.
Domnule nelu.h , va multumesc pentru ajutorul dat , dar nu-mi spuneti care este legea , documentul in care unui presedinte cu contract de mandat , nu i este " permis " si un CIM . contractul de mandat ( dupa cum stiu eu ) nu se inregistreaza la ITM pe cand CIMul da , iar contributiile nu sunt aproape identice . De aceea insist daca cineva cunoaste acel document ( daca el exista ) chiar aseara am avut inca o discutie pe aceasta tema si dansii spun ca nu am dreptate ,imi spun sa le aduc acel document , cu toate ca si eu le- am solicitat acelasi lucru.! Inca odata va mulumesc pentru ajutor si sa ma intelege -ti ca nu doresc sa polemizez ,ba di contra imi face placere ,asa invatam anumite lucruri.

Alte discuții în legătură

Presedinte asociatie de proprietari eugarizn eugarizn Buna ziua . Cu ceva timp in urma , v am povestit cum presedintele asociatiei ales cu contract de mandat , ocupa si functia de casier cu contract ... (vezi toată discuția)
Presedinte asociatie pe post de casier Corinaaa Corinaaa Presedintele are dreptul sa emita si sa incaseze chitante platite de proprietari? (vezi toată discuția)
Incadrari tomasso tomasso Inspectorii serviciului specializat al primariei in urma verificarii documentelor asociatiei de proprietari au constatat ca nu a fost prezentat contractul de ... (vezi toată discuția)