avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... constructia acoperisului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

constructia acoperisului

Buna ziua,
locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje si avem o mica problema cu vecinii care locuiesc la etajul 4.
In momentul de fata blocul are un acoperis construit de cativa ani, dar fara autorizatie de constructie, acum un nou proprietar de la etajul 4 care detine o firma de constructie vrea sa darame acoperisul existent (este contruit prost conform expertizei sale) si sa contruiasca altul pe cheltuiala locatarilor scarii.
Este legal sa ne ceara bani sa-si contruiasca acest acoperis (subliniez: nu doreste sa repare podul existent doreste sa contruiasca unul nou)? Intreb deoarece ne-a amenintat ca daca nu ii dam bani ne da in judecata pentru ca e vorba de proprietate comuna si ne va executa silit.
Cel mai recent răspuns: Carturarul , utilizator 19:36, 26 Iunie 2012
Va confruntati cu o situatie atipica deoarece acoperisul existent este executat pe parte comuna condominiu-care intra in responsabilitatea si obligatia asociatiei de proprietari ,care detine la randul sau obligatia sa se ocupe de buna functionare parti comune constructii si instalatii care trtebueiesc executate respectand normele in vigoare respectiv cu forme legale- contract de executare ,proces verbal de receptie,garantia lucrari-aspecte care sustineti ca nu exista
Interventia asupra parti comune ,in temeiul disp art 11*2 din L nr 230/2007 nu poate fi realizata decat cu acordul asociatiei de proprietari
Nu ati precizat concret daca proprietarul de la etajul 4 intentioneaza sa execute acoperis pe intreaga suprafata a terasei necirculabile sau numai aferent apartamentului sau
Sustinerea ca "va da in judecata pentru ca este parte comuna",este neintemeiata pentru ca proprietarul nu are drept legal sa intervina asupra partii comune fara acordul asociatie de proprietari
Pentru legala solutuionare se impune sa implicati responsabilitatea presedintelui de asociatie si a comitetului executiv din cadrul asociatiei de proprietari care sa analizeze cu rsponsabilitate situatia acoperisului,necesitatea si urgenta executarii altui acoperis,existenta fondurilor necesare-elemente functie de care ,sa dispuna masurile in consecinta
Multumesc pentru raspuns, vecinul nostru doreste sa construiasca acoperisul pe intreaga supratata a bocului (blocul are numai o scara), si a evaluat cheltuielile de contructie (avand o firma de contructie) in suma de 40.000 rn, bani pe care ii astepta de la noi.
In ceea ce priveste presedintele de asociatie si a comitetul executiv din cadrul asociatiei de proprietari in momentul in care au auzit expresia: "va dau in judecata" au mutit (si ei au fost amenitati la randul lor ca daca nu ii dau acordul si nu-l sustin in cadrul sedintei proprietarilor, vor fi si ei dati in judecata)
@oscar884
acum un nou proprietar de la etajul 4 care detine o firma de constructie vrea sa darame acoperisul existent (este contruit prost conform expertizei sale) si sa contruiasca altul pe cheltuiala locatarilor scarii.

Vad ca nu spuneti nimic ca are probleme cu acoperisul, ca are infiltratii, sau alta problema, doar ca din punct de vedere tehnic nu este bine construit. Cum dovedeste ca nu este bine construit, daca avea firma de instalatii era bun acoperisul si nu erau bune tevile de la subsol?
Nu el dispune de banii asociatiei, el are DOAR o cota-parte din totalul proprietatii, are dreptul la un vot pentru proprietatea detinuta si nu trebuie sa taie si sa spanzure in cadrul condominiului, iar daca era asa de "tare" si ii mergeau afacerile asa bine nu isi cumpara un apartament la ultimul etaj, isi construia o vila care sa aiba acoperisul cu panouri solare.
Ultima modificare: Marți, 26 Iunie 2012
ContSters241232, utilizator
Vrea sa va intimideze.Sunteti o asociatie,hotararile se iau in A.G. un proprietar fie el si
patron de firma nu poate hotarî pentru o asociatie.
Daca nu aveti aprobare pentru acoperis,mergeti la primarie si faceti demersurile legale.
Cereti de la o alta firma oferta de pret pentru inlocuirea acoperisului. Dupa suma ceruta va puteti da seama cat de corect este omul nostru. Dupa cum l-ati prezentat mai mult ca sigur ca a umflat si pretul.
Vorbiti cu presedintele Asociatiei sa ii ceara declaratie in scris cum ca acoperisul e prost construit s.a.m.d. apoi platiti o expertiza si, daca se dovedeste ca are dreptate atunci inlocuiti acoperisul (dar nu cu firma lui), daca nu ii imputati costul expertizei spre invatare de minte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu ce vecinul pt acoperis alina marian alina marian Buna ziua! La multi ani! Va rog sa ma ajutati ! In anul 2000,in scara de bloc in care locuiesc vecinul de la etajul 4 si a construit cu fonduri proprii ... (vezi toată discuția)
Acoperisul blocului este parte comuna? andrei_70 andrei_70 Am cumparat un apartament la ultimul etaj al blocului. Blocul are acoperis insa la momentul achizitiei apartamentului nu am cerut nimanui acte sau ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru constructia acoperisului fara autorizatie. andrey-mihaiescu andrey-mihaiescu Buna seara! In urma cu 5 ani am cumparat un apartament la etajul 1 intr-un bloc cu 4 etaje unde locatari au construit acoperis tip sarpanta fara autorizatie. ... (vezi toată discuția)