avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... este necesar acordul ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

este necesar acordul ?

In urma decesului tatalui meu , mama eu si sora mea am mostenit un apartament. Cota mamei este mult mai mare decat a mea si a surorii mele. Mama si eu suntem de acord sa vindem acest apartament. putem face acest lucru fara acordul celeilalte surori? ne trebuie semnatura ei? sau este suficient sa-i dam partea care i se cuvine din tranzactie? Si daca nu este de acord sa vanda ce putem face? nu ne permitem sa intretinem acest apartament.
Cel mai recent răspuns: denisenegoita , utilizator 19:18, 26 Iunie 2012
Cel mai bine este sa o convingeti sa vanda.
Nu puteti vinde apartamentul fara consimtamantul tuturor coproprietarilor, deci si al sorei dvs.
In cazul in care nu doreste, poate vrea sa-l cumpere.
Daca nici nu vrea sa-l cumpere, nu va ramane decat sa solicitati iesirea din indiviziune, operatiune prin care apartamentul va fi atribuit unuia dintre coproprietari, cu obligatia de a-i despagubi pe ceilalti doi.
niciuna dintre noi nu are posibilitati financiare , sa despagubeasca pe cealalta. Cum sa o conving? exista posibilitatea de judecata?
Asa cum v-am spus actiunea de iesire din indiviziune.
se face pe calea instantei de judecata.
Mama dvs va cere iesirea din indiviziune si va solicita atribuirea apartamentului, va achita o taxa, 3% din valoarea apartamentului, se va evalua de catre un evaluator autorizat, onorariul lui aproximativ 1000 RON, si vas fi obligata sa va despagubeasca.
Va vinde apartamentul si va va despagubi, din pretul vanzarii.
Aceasta este solutia, pe care o vad eu, in cazul refuzului unuia dintre coproprietari de a vinde.
va multumesc frumos pentru lamurire. o seara buna va doresc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzarea unei case fara acordul unuia din mostenitori GabrielaSN GabrielaSN Mama mea are un apartament pentru care a facut acte de succesiune dupa moartea tatalui meu acum 4 ani. Mostenitori santem eu, sora mea si mama. Toate trei ... (vezi toată discuția)
Doresc sa vand un apartament, sunt propietara lui impreuna cu mama mea, care nu vrea sa-l vanda. medeeas medeeas VA rog fumos sa-mi spuneti ce drepturi legale am in cazul in care doresc sa vand un apartament cand eu si mama suntem pe actul de proprietate si ea nu vrea ... (vezi toată discuția)
Daca parintele vinde partea din mostenire unui copil,celalalt copil..... catalin. catalin. Buna seara, Dupa decesul tatalui am ramas trei mostenitori pe un apatament. Mama , eu si sora mea. Am inteles ca eu detin 3/16, sora mea 3/16, iar mama mea ... (vezi toată discuția)