avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... temperatura minima de lucru in interior
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

temperatura minima de lucru in interior

Buna ziua si un an nou cat mai fericit si lipsit de probleme!

Am si eu o intrebare: stie cineva in ce acte normative sunt prevazute obligatiile angajatorului in cazul in care in mediul de lucru este prea frig (gen hale industriale, piete semi inchise, targuri). Si eventual ce inseamna prea frig?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:20, 7 Ianuarie 2009
Ne aflam in prezenta temperaturilor extreme atunci cand temperaturile exterioare ale aerului:
- Depasesc +37°C sau, corelate cu conditii de umiditate mare, pot fi echivalate cu acest nivel
- Scad sub -20°C sau, corelate cu conditii de vant intens, pot fi echivalate cu acest nivel
In perioadele cu temperaturi scazute extreme (minus 20 grade C), angajatorii trebuie sa asigure urmatoarele masuri minimale pentru mentinerea starii de sanatate a salariatilor care lucreaza in aer liber:
a) distribuirea de ceai fierbinte in cantitate de 0,5-1 litru/ persoana/ schimb;
b) acordarea de pauze pentru refacerea capacitatii de termoreglare, scop in care se vor asigura spatii fixe sau mobile cu microclimat corespunzator;
c) asigurarea echipamentului individual de protectie.

Legislatia in vigoare :
Ordonanta de Urgenta nr. 99 din 29/06/2000 privind masurile ce pot fi aplicate in perioadele cu temperaturi extreme pentru protectia persoanelor incadrate in munca (publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 304 din 04/07/2000).

Norma metodologica din 06/07/2000 privind aplicarea Ordonantei de Urgenta nr. 99 din 29/06/2000 (publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 315 din 07/07/2000).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare apa minerala salariatilor care lucreaza permanent la temperaturi de peste.+30 grade celsius dar sub +37 grade Eugen Dulhac Eugen Dulhac 1.N.G.P.M./2002-TITLUL VI,Cap.IV “Microclimat Microclimat Art.537. Personalul care lucrează în microclimat cald (peste 30°C) sau rece (sub ... (vezi toată discuția)
Intrerupere activitate temperaturi extereme marianadavid marianadavid Buna ziua, O societate , cu angajati care lucreaza in aer liber, curatenie parcari, poate intrerupe activitatea zilnic cateva ore, conform Ordonantei 99 / ... (vezi toată discuția)
Conditii de munca necro30lc necro30lc buna ziua.as dori sa ma ajutati intr-o chestiune.lucrez in cadrul unei politii locale dintr-un oras din Romania.si angajatorul nostru ne-a creat un post in ... (vezi toată discuția)