avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... cic
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

cic

Buna seara,

O salariata aflata in cic pana la data de 15.11.2012 si ar vrea sa-si dea demisia de la actualul angajator , incepand cu data de 05.07 va mai beneficia de indemnizatia cic?
Daca da, imi puteti spune va rog , baza legala?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: dana dgb , utilizator 20:05, 30 Iunie 2012
1. Da, va beneficia in continuare de indemnizatie pentru CCC atat timp cat nu realizeaza venituri din salarii.

2. - Baza legala este OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor care spune:

Art.16
...
(2) Dreptul la indemnizatiile prevazute la art.2 alin.(1), respectiv la art. 5 si art.9 alin.(5) si (6) se suspenda incepand cu ziua urmatoare celei in care:
...
i) beneficiarul realizeaza venituri supuse impozitului si copilul nu a implinit varsta de un an, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap;
...

- Ori daca nu realizeaza veniuri din salarii nu se va suspenda plata indemnizatiei pentru CCC.

3. - Dar eu nu vad ratiunea pentru care ar inceta CIM in timp ce se afla in CCC, mai ales ca in cazul demisiei trebuie sa beneficieze si de preaviz caz in care va trebui sa mearga la serviciu, in program normal de lucru.
- Mai bine solicita incetarea CIM cu art.55b din Codul muncii (acordul partilor) caz in care nu mai este necesar preavizul.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Iunie 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Buna seara,

Va multumesc foarte mult pentru ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare ccc pana la 1 an raluca ionita raluca ionita Situatie: - In timp ce se afla in Concediul de Crestere a Copilului pana la varsta de 1 an, un parinte primeste o oferta de job pe care nu o poate refuza. ... (vezi toată discuția)
Demisie cic tudorache_alyna tudorache_alyna Am doua intrebari la care as dori un raspuns din partea celor competenti in domeniu, anume: 1) Este legal ca societatea la care sunt incadrata, la revenirea ... (vezi toată discuția)
Plata stimulent de insertie Gabriela Badea Gabriela Badea Buna ziua, Ma numesc Gabriela. Am nascut pe 4 septembrie 2013. De pe data de 2 septembrie sunt in concediu postnatal. Nu imi doresc sa intru in CIC si voi ... (vezi toată discuția)