avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Suspendare CCC pana la 1 an
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Suspendare CCC pana la 1 an

Situatie:
- In timp ce se afla in Concediul de Crestere a Copilului pana la varsta de 1 an, un parinte primeste o oferta de job pe care nu o poate refuza.

Intrebari:
- Parintele isi poate da demisia de la locul de munca actual, astfel incat sa se poata angaja la noul loc de munca incepand cu data de la care intra in vigoare demisia (intrerupand, fireste, Concediul de Crestere a Copilului)?
- Cum trebuie sa procedeze pentru asta? Se poate demisiona direct din CCC sau e necesara revenirea la serviciu chiar si pentru o zi, pentru a fi luata in considerare demisia?
- In acest caz (demisie si angajare intr-un nou loc de munca, dar cu continuitate intre cele doua job-uri), parintele poate beneficia de stimulentul de insertie pana la implinirea de catre copil a varstei de doi ani?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:27, 6 Iunie 2013
1. Poate sa incheie CIM cu noul angajator si inainte de a inceta relatiile de munca cu actualul angajator.

2. Cu o copie dupa noul CIM mergeti la Primarie (unde ati depus actele pentru CCC) si solicitati suspendarea indemnizatiei pentru CCC si primirea stimulentului de insertie.

3. - Apoi mergeti la actualul angajator faceti o cerere de incetare a suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.
- Cu aceeasi data, cu care solicitati reluarea activitatii, solicitati si incetarea CIM cu acordul partilor (art.55b din Codul muncii).
- Puteti sa si demisionati (art.81 din Codul muncii) dar trebuie sa efectuati preavizul (prevazut in CIM) adica sa meregti la serviciu in program normal in aceasta perioada de preaviz.

4. Din momentul in care veti relua activitatea (indiferent unde), deci veti avea venituri, veti beneficia de stimulentul de insertie pana va implini copilul 2 ani.
Buna seara! Va multumesc mult pentru raspunsurile de pana acum! Va rog sa aveti amabilitatea de a-mi raspunde si la urmatoarea intrebare: daca un parinte demisioneaza (sau solicita incetarea CIM cu acordul partilor) in timp ce se afla in CCC, va beneficia in continuare de indemnizatia de crestere a copilului pana la implinirea de catre acesta a varstei de 2 ani? Sau acest lucru (demisia sau incetarea CIM) nu se pot intampla in timpul CCC, ci trebuie neaparat ca parintele sa solicite intai reluarea activitatii, abia apoi putand sa demisioneze? Va multumesc!
1. - In timpul CCC puteti sa solicitati incetarea raporturilor de munca cu angajatorul dvs.
- Incercati incetarea raporturilor de munca cu acordul, partilor deoarece nu necesita perioada de preaviz (pe care nu o puteti face deoarece sunteti in CCC).

2. Veti primi, in continuare, indemnizatie pentru CCC chiar daca va inceteaza CIM.

3. Dar nu vad la ce v-ar folosi aceasta incetare a CIM in timpul CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie din concediu de crestere copil dobrealina23 dobrealina23 Eu sunt in concediu de crestere copil incepand cu 1.01.2014. Din 1.03.2014 doresc sa ma angajez la o alta firma. Cum procedez cu firma la care sunt in prezent? ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea la munca dupa ccc victoriagirjealiu victoriagirjealiu Buna ziua.as dori sa stiu cum trebuie sa procedez in cazul in care mi s-a oferit un job care imi convine,dar sunt inca in concediu de crestere copil de pana la ... (vezi toată discuția)
Schimbare loc de munca in timpul ccc EmiliaIoana EmiliaIoana Buna ziua. Sunt in concediu de crestere al copilului pana in octombrie 2015 (am optat pentru 2 ani). Mi-am gasit alt loc de munca si as dori sa imi spuneti ... (vezi toată discuția)