avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... refuzul angajatorului de a primi concediul medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

refuzul angajatorului de a primi concediul medical

Buna ziua,
As dori sa stiu cum trebuie procedat in urmatoarea situatie:
M-am prezentat cu concediul medical, inainte de data de 5 a lunii urmatoare celei in care mi s-a acordat, la sediul angajatorului si acesta a refuzat primirea lui.
Cum fac dovada ca am adus concediul medical in termenul legal si a fost refuzat?
Daca il trimit prin posta cu confirmare, in mod sigur il voi primi inapoi.
Cum pot dovedi ca am trimis concediul prin posta? Angajatorul va spune ca nu a gasit niciun concediu in plic.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: del_gf , utilizator 07:45, 3 Iulie 2012
Formulati o reclamatie la ITM-ul de care apartine societatea (Inspectoratul Teritorial de Munca) in care relatati evenimentele.
Herra_ a scris:

Formulati o reclamatie la ITM-ul de care apartine societatea (Inspectoratul Teritorial de Munca) in care relatati evenimentele.

Am fost la ITM in ziua in care am incercat sa depun concediul la angajator si mi s-a spus ca nu e de competenta lor. (Se intelege de ce!)
Au mai fost depuse sesizari la ITM pentru alte aspecte, fara rezultat.
Trimiteti sesizarea in plic, cu nota de inventar , cu buletin de expeditie, cu confirmare de primire. Un ex.nota inv. vizat de posta (privind continutul plicului) ramane la dvs.+ o sa va parvina confirmarea de primire de la ITM. Anexati la sesizare copie CM si notati pe nota de inventar: sesizare privind neindeplinirea obligatiilor angajatorului .....(insirati, daca tot v-ati apucat) si copie CM seria....nr.....
Ultima modificare: Luni, 2 Iulie 2012
Herra_, utilizator
Multumesc mult pentru ajutor.
Inseamna ca nu mai incerc sa retrimit sau sa redepun CM la angajator?
Daca as reusi sa retrimit CM chiar pe 5 iulie (data postei), ar mai fi valabil? (Presupunand ca recuperez plicul la timp )
del_gf, utilizator
Da. Eu as pune de acum o copie si as trimite cu posta. In nota de inventar nu treceti "copie"
La sesizarea lor ca nu au originalul, faceti dovada cu originalul.
Herra_, utilizator

Alte discuții în legătură

Inregistrare concediu de maternitate la angajator Olyahosu Olyahosu Buna ziua, Doresc sa stiu ce alte modalitati formale exista pentru inregistrarea concediului de maternitate: angajatorul a mentionat clar ca nu va ... (vezi toată discuția)
Refuz acceptare concediu medical pydy03 pydy03 Buna ziua. Din data de 2 martie am intrat in concediu medical eliberat de medicul de familie.Am avut doar 7 zile,dupa care a fost prelungit de catre medicul ... (vezi toată discuția)
Când este ultima zi - când pot să depun Întâmpinarea? bună ... oanaportar oanaportar când este ultima zi - când pot să depun Întâmpinarea? Bună ziua ! Vă rog frumos să mă ajutați cu un răspuns: - la data de 14.10.2020 am primit ... (vezi toată discuția)