avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 221 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Distrugere apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Distrugere apartament

In urma cu cateva luni am achuzitionat un apartament la licitatie. Dupa mai multe probleme am reusit sa intru in apartament constatand ca acesta este distrus: parchet scos, tamplarie distrusa, gresie sparta etc. Intrebarea mea este, pot actiona in judecata fostul proprietar pentru distrugere sau o sa suport eu toate cheltuielile de renovare? Executorul care s-a ocupat de licitatie spune k acesta este riscul pe care ti-l asumi cand cumperi un apartament la licitatie! Este adevarat? Pt k la publicatia de vanzare a apartamentului erau atasate niste poze care nu reflecta absolut deloc ceea ce am gasit eu in casa .mai pot face ceva?

Citeste mai mult: [ link extern ]
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 11:04, 23 Aprilie 2015
Raspunsul executorului judecatoresc este intemeiat
Dvs ati licitat apartamentul,nu si dotarile acestuia
Sunt dese situatiile in care debitorul cunoscand ca va pierde bunul imobil,actioneaza cauzand distrugerea acestuia
Fostul proprietarul nu are nicio vina, singura lui vina este ca nu a mai reusit sa isi achite creditul.
Daca este cineva vinovat atunci este cel care a publicat anuntul de licitatie si a dezinformat asupra descrierii imobilului licitat (inclusiv prin publicarea unor fotografii care nu corespundeau realitatii), in speta, executorul judecatoresc.

Cam nimeni nu are vreo vina, vazand ca apartamentele cumparate prin executari silite au limitata raspunderea de vicii... astea ar trebui cunoscute de cumparator.
Dupa mine, desi poate parea un pret bun al unui apartament, de cele mai multe ori nu justifica riscurile la care cumparatorul se expune: termen eliberare, lipsa raspundere civila a fostului proprietar etc. etc.
cyan a scris:

Fostul proprietarul nu are nicio vina, singura lui vina este ca nu a mai reusit sa isi achite creditul.
Daca este cineva vinovat atunci este cel care a publicat anuntul de licitatie si a dezinformat asupra descrierii imobilului licitat (inclusiv prin publicarea unor fotografii care nu corespundeau realitatii), in speta, executorul judecatoresc.



Total eronat !
Nu este responsabil nici executorul judecatoresc care a publicat anunutul de licitatie si nici expertul tehnic responsabil pentru raportul de evaluare bun imobil,ca debitorul sau terti au inteles sa actioneze in sensul vandalizarii/distrugerii bunului dedus executarii
Am avut situatie in care bun imobil dedus procedurii de executare silita derulata pe parcursul a 8,9 ani,desi in primul si in al doilea raport de evaluare experti diferiti au evaluat bunul imobil la starea si dotarile in fapt la momentul expertizelor,la pretul de 95.000 euro si 67.000 euro ,la a patra licitatie,adjudecatarul cand a solicitat sa preia bunul imobil a suferit accident vascular cerebral constatand ca bunul imobil vazut intreg in urma cu 6-8 luni,era total distrus,inclusiv usile de acces si acoperisul-fiind distruse
S-a confirmat si s-a probat ulterior cu martori ca debitorul ,cu scopul determinarii potentialilor interesati sa renunte sa liciteze bunul imobil au vandalizat constructia,au distrus dotarile interioare - ori pentru actiunile de distrugere nu pot fi implicati executorul sau expertii tehnici care au facut zeci de fotografii ale bunului imobil

Daca proprietarul l-a distrus intre constatarea facuta de executor si adjudecare atunci se ia in considerare vina acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distrugerea imobilului achizitionat la o licitatie sustinuta de un executor boggy_2012 boggy_2012 Buna ziua Am urmatoarea speta:am achizitionat un apartament la o licitatie publica,sustinuta de un executor judecatoresc.In momentul in care am intrat in ... (vezi toată discuția)
Am cumpărat un apartament executat silit pe care foștii proprietari l-au predat cu distrugeri și fără calorifere și chiuvete. cui să mă adresez? ancairo ancairo Buna ziua. In anul 2017 am achizitionat un apartament prin licitatie publica, iar in 04.03.2019, dupa aproape 2 ani de procese cu fostii proprietari am ... (vezi toată discuția)
Expertiza apartament in absenta proprietarului zsigmond zsigmond buna ziua.as dori sa stiu daca nu este nimeni in ziua cand vine expertul sa faca expertiza la apartament ce se intamp[la?pune sigiliu pe apartament sau va veni ... (vezi toată discuția)