avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... OG 24 - limitarea chelt cu combustib-repar-intret auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

OG 24 - limitarea chelt cu combustib-repar-intret auto

OG 24 Chelt. reparatii-auto si combustibilul

Mesajde aspazia ciurea pe Lun Iul 02, 2012 8:24 pm
Buna Ziua,

Prevederile OG 24 privind limitarea deductibilitatii chelt cu combustibilul, reparatii auto, intret-functionare cat si alte chelt atribuibile autovehiculelor in cuantum de 50% am inteles ca se aplica autoturismelor folosite de cei cu f-ctii de conducere ( limitat la un singur autovehicul) in cazul folosintei in scopul exclusiv al act. economice.
Insa in alt paragraf e specficat ca " nu sunt considerate chelt deductibile 50% din chelt cu combustibilul, intret-reparatii , etc daca autovehiculele nu sunt folosite exclusiv in scopul activitatii economice...( adica sunt in folosinta mixta)
Va rog respectuos daca a inteles cineva cum se aplica corect deductibilitatea acestor cheltuieli...enumerate mai sus...
Sa inteleg ca daca aceste cheltuieli aferente autoveh. utilizate de cei cu f-ctii de conducere sunt exclusiv in interesul activitatii economice atunci ele sunt deductibile 100.% ??

multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ASPAZIA , utilizator 20:34, 3 Iulie 2012
Daca autovehiculul este folosit exclusiv in scopul desfasurarii activitatii economice specifice societatii, deductibilitatea este de 100%.
Daca autovehiculul nu este folosit exclusiv in scopul realizarii activitatii economice, deductibilitatea este de 50%.
va multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rovinieta cheltuiala deductibila sau nedeductibila. niko 94 niko 94 Avem doua masini, una este folosita de director si cealalta pentru distibutie, luminati-ma cu aceasta rovinieta ce fel de cheltuiala este deductibila sau ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate cheltuieli auto 100% GeorgianaF GeorgianaF Buna ziua, Va deranjez cu o speta frecvent intalnita si cu interpretare ambigua, cel putin pentru mine. Nu imi este foarte clar daca pentru o masina care ... (vezi toată discuția)
Leasing auto scorus69 scorus69 buna ziua am un leasing auto incepand din luna 9.2014 in valoare de 196055 lei pe o periaoda de 36 luni.Masina este folosita de administratorul firmei. va ... (vezi toată discuția)