avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Apel sau recurs?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Apel sau recurs?

care este diferenta dintre apel si recurs?
apelul se bazeaza pe aceleasi art cpc ca si recursul?

Sunt prevederi exprese diferite pentru apel si pentru recurs. In functie de obiectul dosarului se stabileste si calea de atac prevazuta de lege.

Dati amanunte despre dosar daca vreti sa va ajutam si sa va indicam calea de atac.
este un caz de marire pensie alimentara in care paratul mai are un copil dintr o relatie actuala, si in cadrul procesului a mai cerut si modificarea programului de vizita si clarificarea cu data si ora a minorului din prima casatorie.

Admite acţiunea civilă formulată de reclamanta Obligă pârâtul la plata unei pensii de întreţinere către reclamantă, în favoarea minorei, născută la data de V în Arad în cuantum de 20 % lunar din venitul net lunar realizat de pârât, începând cu data de V şi până la majoratul minorei sau alte dispoziţii.
Admite în parte acţiunea reconvenţională formulată de pârâtul VV în contradictoriu cu reclamanta V, pentru păstrare relaţii personale minor şi în consecinţă:
Reglementează dreptul pârâtului de a păstra relaţii personale cu minora după următorul program:
- la fiecare sfârşit de lună, de sâmbătă, ora 11 până duminică ora 18, la domiciliul tatălui, cu obligaţia pârâtului de a lua minora de la domiciliul mamei şi a o readuce la terminarea programului.
- În anii pari, de Crăciun, iar în anii impari de Paşte, la domiciliul tatălui, cu obligaţia pârâtului de a lua minora de la domiciliul mamei şi a o readuce la terminarea programului.
- În vacanţa de vară, o lună, cu obligaţia pârâtului de a lua minora de la domiciliul mamei şi a o readuce la terminarea programului, perioadă în care acesta nu datorează pensie de întreţinere reclamantei în favoarea minorei.
- de ziua minorei, în anii pari, între orele 14,00-18.00, la domiciliul tatălui, cu obligaţia pârâtului de a lua minora de la domiciliul mamei şi a o readuce la terminarea programului.
cu drept de apel in 30 zile.

as vrea sa contest atat procentul pentru ca nu m i se pare normal ca pt u copil sa fie 20% iar pt celalalt 13 chiar daca unu are 11 ani si celalalt 1. dat si programul, nu specifica cate zile de craciun si pasti, de cand pana cand, doar nu merg in prima zi de craciun dupa si in ultima sa oduc acas. dar si de ziua minorului , in cazul in care nu e o zi de scoala, cand fiind 58 km distanta itre domiciliul meu si al minorului e un efort financiar consistent pt mine pt doar 3 ore.
cum as putea formula apelul?

Ultima modificare: Miercuri, 17 Decembrie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Prin apel criticati solutia pronuntata de instanta de fond,prezentati argumentele dvs mentionate anterior.Poate nu ar fi rau sa va angajati un av sau macar sa consultati un av pt redactarea si motivarea apelului dvs.Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotărâre judecătoarească program vizita Adli34 Adli34 Buna ziua, Am următoarea situație și as dori o lămurire asupra problemei. Am ordonanța președințială pentru program de vizita, iar hotărârea zice ... (vezi toată discuția)
Program vizita minor ANA74BV ANA74BV Tip solutie: Admite cererea Solutia pe scurt: Admite acţiunea civilă formulată de reclamantul în contradictoriu cu pârâta , şi în consecinţă : ... (vezi toată discuția)
Stabilire domiciliu minor in strainatate ciorba ciorba Sunt divortat, am o fetita de 5 ani cu domiciliul stabilit la mama in Romania, avand custodie comuna.De 2 ani mama a plecat in Anglia.Eu am deschis proces pt. ... (vezi toată discuția)