avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Incasare de la o intreprindere individuala
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Incasare de la o intreprindere individuala

se poate incasa/plati de catre o intreprindere individuala cu chitanta sume mai mari de 5000 lei, o singura data?
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 09:04, 4 Iulie 2012
Persoanele juridice pot efectua plati in numerar catre persoane juridice in limita unui plafon zilnic maxim de 10.000 lei, platile catre o singura persoana juridica fiind admise in limita unui plafon zilnic in suma de 5.000 lei. Sunt interzise platile fragmentate in numerar catre furnizorii de bunuri si servicii, pentru facturile a caror valoare este mai mare de 5.000 lei. Facturile cu valori care depasesc plafonul de 5.000 lei se pot achiata astfel: o plata in numerar, de maxim 5.000 lei, diferenta putand fi achitata numai prin instrumente de plata fara numerar. Se admit plati catre o singura persoana juridica in limita unui plafon zilnic in numerar in suma de 10.000 lei doar in cazul platilor catre retelele de magazine de tipul Cash&Carry, care sunt organizate si functioneaza in baza legislatiei in vigoare. Sunt interzise platile fragmentate in numerar catre astfel de magazine, pentru facturile a caror valoare este mai mare de 10.000 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plafon plati! mitrofan1 mitrofan1 Buna ziua, pot acorda intr-o zi avans de trezorerie in valoare de 10.000lei , administratorului in vederea efectuarii de plati diverse? Multumesc, (vezi toată discuția)
Amenda plati cash peste plafon ElenaRota ElenaRota Buna ziua! Imi puteti spune care este amenda pentru plata cash a unei facturi de 8.500 RON? S-au facut 2 plati cash: una de 4.000 RON si una de 4.500 RON, ... (vezi toată discuția)
Pot incasa mai multe chitante la aceeasi factura? analici analici Buna seara Doresc sa emit o factura in valoare de 50 000 lei pot incasa de la client cate o chitanta in valoare de 5000 pana la achitarea facturii sau ... (vezi toată discuția)