avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Autoritate impotriva legii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Autoritate impotriva legii

Locuiesc inr_un bloc cu apartamente(asociatie de proprietari) cu parter si 4etaje; unde orespunzator fiecarui apartament sunt balcoane cu acces din bucatarie.
Cu citiva ani in urma, locatarul de la parter, si_a construit balcon in spatiul
(proictie verticala) de sub balconul etajul 1.
Ceea ce vreaua sa va supun atentiei este urmatoarea situatie:
Constructia este executata cu materiale specifice, legat de zidul blocului, integrat ca zugraveala in fatada blocului.
De mentionat ca, in spatiul acesta, locatarul si_a instalat o centrala termica pe combustibil solid, legat in afara cu un cos de evacuare fum pina la acoperisul blocului(4 etaje); acestea constituind o sursa permanenta de fum si gaze pentru mine care sint in imediata vecinatate.
Constructia(balconul) are acces cu usa din afara.
Construtia(balconul) nu are autorizatie de constructie, deci, fara parcurgerea constituiri unui dosar cu aprobarile institutiilor abilitate pentru aceasta.
Desi, in cartea tehnica nu este prevazut balcon la parter, constructia fiind abuziva; si cu concursul autoritatii locale(Primarie), ar putea fi eludata legea care reglementeaza respectarea normelor privind disciplina in urbanism.
INTREBARE:
Ce "smecherii" pot fi invocate de catre autoritatea locala de urbanism pentru a nu se aplica legea la situtia semnalata [spun aceasta in cunostinta de cauza, deoarece persoana(locatarul) este salariatul primariei]
Este posibil ca locatarul in cauza(repet,cu concursul Primariei) sa primeasca o amenda..si totul este legal?

Alte discuții în legătură

Autoritate impotriva legii paulesku paulesku Locuiesc inr_un bloc cu apartamente(asociatie de proprietari) cu parter si 4etaje; unde orespunzator fiecarui apartament sunt balcoane cu acces din ... (vezi toată discuția)
autorizatie de construire fara acordul vecinilor? paul_paul paul_paul Cu respect Forum, Supun atentiei urmatoare situatie: La blocul in care locuiesc, apartamentele de la etaje au balcoane, iar cele de ... (vezi toată discuția)
Balcon parter pauleskku pauleskku Cu respect, Forumului, La blocul in care locuiesc, apartamentele de la etaje au balcoane, iar cele de la parter, conform cartii tehnice, nu au balcoane. ... (vezi toată discuția)