avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despagubiri Legea 10
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despagubiri Legea 10

La 1 martie 2011 ICCJ a hotarat ca statul roman trebuie sa ma despagubeasca cu un teren in natura si o suma de bani (marisoara ).Cu terenul e oarecum rezolvata problema ,dar cu suma de bani... Exista o Autoritate Nationala pt.despagubiri,dosarul meu a fost directionat spre aceasta autoritate in august 2011 .De la acea data,nimic,doar tacere...Ce mai este nevoie sa fac?La ce imi foloseste
o hartie care imi face cunoscut ca am de primit o suma de bani,daca in posesia banilor incep sa cred ca nu voi intra niciodata?In ca tara traiesc ? (cat oi mai avea de trait...)
Cel mai recent răspuns: soranastavros , utilizator 02:26, 19 Decembrie 2013
Stimată doamnă,

Din păcate, în acest moment nimic nu este clar în ceea ce privește despăgubirile acordate pentru imobile confiscate abuziv. Acesta este singurul motiv pentru care nu se dau sfaturi, așteptându-se clarificarea normelor.

Cu stimă
Dacă aveţi o hotărîre irevocabilă privind obligarea statului la plata sumei de ... lei, o puteţi executa silit.

Mai mult, se pare că au fost alocate fonduri de la buget pentru plata în 2013 a sumelor constatate prin sentinţe irevocabile.

Dacă nu aveţi o astfel de sentinţă, respectiv dacă instanţa a constatat doar că pentru o parte din teren urmează a se acorda despăgubiri prin procedura prevăzută de L.nr.247/2005, atunci va trebui să aşteptaţi adoptarea măsurilor legislative la care statul român a fost obligat prin decizia pilot a CEDO, termenul stabilit de Curte fiind aprilie 2013.

Am o hotarire a ICCJ din martie 2011 care stabileste clar suma cu care voi fi despagubita pt. terenul ce nu s-a putut restitui in natura si ,de asemenea suprafata de teren ce imi va fi restituita in natura.Va multumesc mult,voi incerca!
Primesc de la ANRP ,la 22.10.2013o adresa prin care mi se comunica faptul ca in prezent Comisia Nationala pentru compensarea imobilelor emite titluri de despagubiri/decizii de compensare prin puncte ,iar dupa finalizare va stabili si procedura care se va aplica hotararilor judecatoresti cu suma...
La 19.11.2013,fara ca eu sa le fi raspuns la adresa din oct.2010,imi fac cunoscut ca aceeasi comisie nationala a decis in sedinta in 20 iunie 2013 sa emita titluri de despagubire pt punerea in aplicare a hot.jud.definitive si irevocabile pronuntate in contradictoriu cu Comisia Centrala pt.stabilirea despagubirilor,iar eu detin o sentinta definitiva si irevocabila pronuntata in contradictoriu cu Autoritatea pt.Administrarea Activelor Statului si ca genul acesta de dosare vor fi supuse analizei Comisiei Nationale pt compensarea imobilelor dupa ce le vor finaliza pe primele .
Eu ce sa mai pricep?De ce mai este nevoie de aceste comisii si autoritati ale statului ?Ce nevoie mai este de atatea "analize" din moment ce instanta a stabilit exact ce anume este de primit?Ca sa impiedice despagubirea celor ce au fost furati de regimul trecut si batjocoriti de actualele guverne,cele din "statul de ....drept"!!!!!?????
Va rog sa -mi explicati si mie ce mai este si cu aceasta autoritate pt administrarea activelor statului.Multumesc...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Emitere titlu despagubire anrp mototo mototo Buna seara . In luna noiembrie 2011 am expediat Autoritatii Nationale pentru restituirea proprietatilor decizia irevocabila a ICCJ - CAF ( pronuntata ... (vezi toată discuția)
A.n.r.p. tibif tibif Din 3 mai 2012 am o decizie definitiva si irevocabila referitor la capatul de cerere privind obligarea APRP la desemnarea unui evaluator pentru intocmirea ... (vezi toată discuția)
Legea 165/2013 IONESCU ELEODOR IONESCU ELEODOR Buna ziua doamnelor si domnilor, Va supun atentiei urmatoarea speta : prin decizia nr.6430/30.06.2009 Comisia Centrala pentru stabilirea despagubirilor a ... (vezi toată discuția)