avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Taxa de timbru literar sau taxa de timbru arte plastice
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Taxa de timbru literar sau taxa de timbru arte plastice

Buna ziua,

In cazul in care (eu ca si editura), editez vederi realizate dupa picturi care reprezinta monumente istorice/literare, mai sunt obligata sa achit taxa de timbru literar??

multumesc.
Cel mai recent răspuns: Sorin Eduard Pavel , Avocat 16:05, 5 Iulie 2012
cred ca in cazul dvs nu este vorba de taxa de timbru literar ci de taxa de timbru privind artele plastice. Incidente sun prevederile L 35/1994 precum si normele metodologice, Anexa 6 (a se vedea pct 1 din aceasta anexa).

eu interpretez ca vederile realizate dupa picturi reprezinta o opera de arta in domeniul artei aplicate ce cade sub incidenta platii unei astfel de taxe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul impozit pe spectacole jipaangela jipaangela va rog sa ma ajutati la calcularea impozitului pe spectacole. Daca biletul de spectacol are pret de 7,06 lei la care se adauga taxa de timbru teatral 5% (0,37 ... (vezi toată discuția)
Meserii - drepturi de autor Gabriela Negrut Gabriela Negrut Buna ziua. As dori sa aflu pentru care meserii (functii) pot incheia contracte de drept de autor, ci nu contracte de munca. Tehnoredactorul, culegatorul de ... (vezi toată discuția)
Corectura text literar - contract drepturi de autor arosca arosca Buna ziua, Va rog sa imi comunicati daca partea de corectura pentru texte literare si pentru documentele traduse intra sub incidenta drepturilor de autor. Imi ... (vezi toată discuția)