avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale calcul impozit pe spectacole
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

calcul impozit pe spectacole

va rog sa ma ajutati la calcularea impozitului pe spectacole.
Daca biletul de spectacol are pret de 7,06 lei la care se adauga taxa de timbru teatral 5% (0,37 lei) si taxa de cruce rosie 1% (0.07 lei), valoarea bruta al biletului este de 7,50 lei. Eu calculez impozitul pe spectacole de 2% doar la valoarea biletului de 7,06 lei.
Cei de la Administratia Fiscala vor sa fie aplicat impozitul pe spectacole la valoarea bruta adica la 7,50 lei.
Nu sunt lamurita de ce ar trebui ca aceste taxe sa fie impozitate, sau cum trebuie procedat din punct de vedere legal, pentru ca eu inteleg din legea 35/1994 republicata in 2008 la articolul 4 ca taxa de timbru teatral nu se impoziteaza.
Va rog sa-mi dati un raspuns. Multumesc

Cel mai recent răspuns: indart , utilizator 14:33, 27 Ianuarie 2010
In primul rand, bun gasit tuturor consultanti, utilizatori, moderatori - am revenit pe site.

Normele de aplicare a Codului fiscal prevad la pct.173:
Norme metodologice:
173. Organizatorii de manifestari artistice cinematografice, teatrale, muzicale si folclorice datoreaza impozit pe spectacole, in conditiile prezentelor norme metodologice, calculat asupra incasarilor din vanzarea biletelor de intrare/abonamentelor, din care se scade valoarea timbrelor cinematografice, teatrale, muzicale, folclorice sau de divertisment, dupa caz, determinata potrivit prevederilor:
a) Legii nr. 35/1994 privind timbrul literar, cinematografic, teatral, muzical, folcloric, al artelor plastice, al arhitecturii si de divertisment, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 150 din 14 iunie 1994, cu modificarile si completarile ulterioare;
b) Normelor metodologice emise de Ministerul Finantelor nr. 48.211/1994 privind perceperea, incasarea, virarea, utilizarea, evidenta si controlul destinatiei sumelor rezultate din aplicarea timbrului literar, cinematografic, teatral, muzical, folcloric si al artelor plastice, publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 293 din 17 octombrie 1994, cu modificarile si completarile ulterioare.

Atentie:Normele aprobate prin Ordinul 48.211/1994 au fost abrogate prin Ordinul nr.1.566/2.823/2003.

Asadar nu vi se poate impune sa includeti si valoarea timbrului teatral in calcul.Cat priveste timbrul Crucii Rosii nu sunt prevederi de exceptare prin scadere a valorii acestuia, deci intra in baza de calcul a impozitului pe spectacole.
la calculul impozitului pe spectacol adaugati timbrul Crucii Rosii si scadeti taxa de timbru
=D> Multumesc mult pentru raspun, asa calculez si eu. Ramane sa lamuresc aceasta problema la Administratia fiscala cu doamnele care-mi tot spun sa citesc legea, dar am sa ma duc sa inregistrez declaratiile de impunere cu legile dupa mine.
Buna ziua,
Multumesc pentru sfaturile postate. Ele sunt utilie si altora.
Am si eu o intrebare legata de acest subiect: daca se vand o parte din bilete in iunie, dar spectacolul are loc in august, cand se declara si plateste taxa pe spectacol?

O zi minunata va doresc tuturor!
Am si eu o intrebare...
Noi vom da un spectacol de teatru intro cafenea iar banii ne sunt dati de patron, prin factura, noi suntem ONG. Nu exista bilete de intrare, intrarea fiind libera celor care consuma in cafenea. In acest caz pentru noi, ca ONG, cum se procedeaza cu impozitul pe spectacol? sau e doar impozit pe profit?

va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru ContSters99945 ContSters99945 Bună, Doresc să organizezi un concert de muzică clasică. După prețul biletului trebuie să plătesc taxa de timbru muzical 5%, impozit local 3%, ... (vezi toată discuția)
Obligativitate plata 1% crucea rosie Adriana Vlad Adriana Vlad Bună ziua! Am o asociație culturala și un SRL, cu care desfășor activități de spectacole de teatru. Pentru fiecare spectacol de teatru desfășurat, ... (vezi toată discuția)
Timbru folcloric, de divertisment ContSters48647 ContSters48647 Daca am o casa de cultura care realizeaza spectacole folclorice, de diverisment prin Legea 35/1994 are obligatia de a achitat 5% din valoarea fiecarui bilet ... (vezi toată discuția)