avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... URGENT: Desfacerea unui nou contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

URGENT: Desfacerea unui nou contract de munca

Buna ziua,

Am o intrebare, va rog mult daca ati putea sa ma ajutati cu un raspuns concis.
Incepand cu data de 1 iulie 2012 am inceput un nou contract de munca, insa am primit azi la cateva zile raspunsul pozitiv, pt o oferta de munca la care am aplicat de mai mult timp, si as dori sa imi desfac contractul de munca actual.
Daca imi dau demisia, exista anumite impedimente datorita datei apropiate de semnarea a contractului de munca ce ma poate impiedica pe moment, sau pt o perioada de timp, pt a fi liber de contract? ce drepturi ar avea angajatorul in acest caz, ma poate obliga sa stau o anumita perioada de timp ?
Va multumesc pentru timpul acordat si astept raspunsul dvs cat mai curand...daca doriti va pot oferi mai multe informatii.Multumesc :)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:43, 5 Iulie 2012
Trebuie sa respectati perioada de preaviz, ce este de 15 zile lucratoare sau cea stipulata exprex in CIM.
Intrucat conform Codului Muncii art.31 (1) Pentru verificarea aptitudinilor salariatului la incheierea c.i.m. se poate stabili o perioada de proba de cel mult 90 zile (cititi c.i.m. al dvs si vedeti care este aceasta perioada) , daca inca sunteti in perioada de proba aveti posibilitatea data de art 31 alin (3) ca printr-o notificare scrisa , fara preaviz sa incetati c.i.m..fara a fi necesara motivarea acesteia. Mult noroc !
Daca va dati demisia , atunci regula in materie de incetare a contractului individual de munca din initiativa salariatului este incetarea dupa expirarea unui termen de preaviz, in conditiile art. 81 C. muncii.
Prin exceptie, demisia poate fi si fara preaviz, in conditiile alin.7 si 8 al art.81 C.mun.

Cea mai viabila solutie este cea prevazuta de art31 alin.3 C.mun., prezentata mai sus .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie in perioada de proba IleanaHermann IleanaHermann Buna seara, sunt in perioada de proba de 30 zile si as dori sa stiu daca in acest timp imi dau demisia, trebuie sa stau in preaviz. (Contractul ce l-am semnat ... (vezi toată discuția)
Întrebare în legătură cu demisia Robert96 Robert96 Bună ziua. Sunt într-un stagiu de practică încheiat pe o perioadă nedeterminată. Sunt mulțumit de angajator și de colegii de muncă, dar problema ... (vezi toată discuția)
Demisie nicoleta78 nicoleta78 Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in problema cu care ma confrunt. In cursul zlei de ieri mi-am dat demisia de la compania unde lucram. Am ... (vezi toată discuția)