avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Majorare capital social SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Majorare capital social SRL

Buna ziua,

Cati membrii AGA sunt necesari a fi prezenti la o convocare AGA avand ca ordine de zi marirea capitalului social?
Dar pentru acoperirea pierderilor?
Vorbim despre un SRL constituit in parteneriat public- privat.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: xcaret , utilizator 12:46, 7 Iulie 2012
In actul constitutiv al societatii trebuie sa aveti inscris in ce conditii se adopta de catre adunarea generala a asociatilor hotarari. Verificati actul constitutiv.
In conformitate cu prevederile art. 191 din legea nr. 31 / 1990 privind societatile comerciale, hotararile asociatilor se iau in adunare generala, iar conform art. 192 din aceeasi lege, adunarea generala decide prin votul reprezentand majoritatea absoluta a asociatilor si a partilor sociale, in afara de cazul cand in actul constitutiv se prevede altfel.
Multumesc frumos

Aceste dispozitii se pot aplica si in cazul art. 221 din Legea 31/1990 care stipuleaza "societatea cu raspundere limitata isi poate majora capitalul social, in modalitatile si din sursele prevazute de art. 210", adica:
"Art. 210
(1) Capitalul social se poate mari prin emisiunea de actiuni noi sau prin majorarea valorii nominale a actiunilor existente in schimbul unor noi aporturi in numerar si/sau in natura.
...
(4) Marirea capitalului social prin majorarea valorii nominale a actiunilor poate fi hotarata numai cu votul tuturor actionarilor, in afara de cazul cand este realizata prin incorporarea rezervelor, beneficiilor sau primelor de emisiune." .

Intre acest lucru deoarece s-a solicitat majorararea capitalului social prin efectuarea de noi aporturi de capital in numerar.

Fac referire la aceste articole, intucat ele au fost mentionate in hotarare si doresc sa stiu daca este legal.

Inca o data multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorare capital social macnav macnav Buna ziua, Ma confrunt cu o situatie, si as vrea cateva indrumari in acest sens. In speta: un SRL cu doi asociati, fiecare avand 50-50 parti sociale. Unul ... (vezi toată discuția)
Marire capital social Crinisor Crinisor Buna ziua, la srl cu 2 asociati, poate modifica unilateral un asociat capitalul social? ms (vezi toată discuția)
Procedura majorare capital social sa C_CRISTINA C_CRISTINA Se doreste majorarea capitalului social al unui SA. Se poate intocmi hotararea AGA prin care sa se stipuleze ca se majoreaza cu x suma capitalul social, urmand ... (vezi toată discuția)