avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata sigilãrii apometrului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata sigilãrii apometrului

Bună ziua!
Am constatat defectarea unui apometru de AC, am anunţat preşedintele asociaţiei care mi-a recomandat cumpărarea şi montarea unuia nou. Drept urmare am cumpărat şi montat personal apometrul (montarea acestuia prin deşurubarea-înşurubarea unei piuliţe tip "hollender" nu presupune cunoştinţe filozofice sau de matematici superioare). Problema pe care mi-o pun, am pus-o şi preşedintelui asociaţiei şi v-o supun atenţiei este următoarea:
De ce trebuie să suport eu plata sigiliului pus la apometru de către instalatorul asociaţiei, în condiţiile în care nu am nevoie de aşa ceva, fiind un cetăţean "de bună credinţă"?
În cazul unui sigiliu "desigilat" din cauza ruginirii sârmei oare tot eu trebuie să suport plata unui nou sigiliu?
Nu este de datoria asociaţiei să aibă siguranţa plăţii consumului real de apă?
Vă mulţumesc anticipat!
Pentru ca apometrul e al dv., iar siguranta consumului tot a dv. Daca nu puteti demonstra ca e corect consumul inregistrat pentru ca apometrul este nesigilat, atunci veti fi considerat necontorizat cu consecintele de rigoare.
Si daca este obligatia asociatiei sa va sigileze apometru, atunci asociatia de unde are bani, nu tot de la dumneavoastra?
Nu poate trece aceasta cheltuiala pe cota-parte si sa plateasca toti proprietarii, atata timp cat apometrele sunt ale dumneavoastra, nu sunt apometrele asociatiei si nu masoara consumul comun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apometre desigilitate cyan cyan Asociatia de proprietari poate impune sanctiuni prin hotarare a AG in cazul in care se constata la verificarea apometrelor faptul ca sigiliul este deteriorat ... (vezi toată discuția)
Datorii asociatie din cauza apometrelor baciuionut baciuionut salut! acum 2 ani asociatia de proprietari din bloc a contractat o firma care a venit si ne-a demontat apometrele din apartamente, le-a verificat si apoi le-a ... (vezi toată discuția)
Am facut reparatii in baie si in bucatarie am rupt sigiliul de la apometre popaclaudiu popaclaudiu Buna ziua. Mi\'am renovat baia si la un am diferenta bucataria binenteles am schimbat si toata tevarimea. Nu am stiut treaba asta cu sigiliul am aflat ... (vezi toată discuția)