avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie CIC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie CIC

Buna ziua

In momentul de fata sunt in CIC (pentru care am optat 2 ani) pana la data de20.10.2013 si sunt insarcinata din nou, urmand sa nasc la sfarsitul lunii septembrie anul acesta. intrebarea mea este:
- avand in vedere ca primul copil a implinit 1 an, pe langa indemnizatia pe care o primesc acum, pot obtine si venituri din pfa(sa incasez si indemnizatia si sa obtin si venituri impozabile din pfa)? ma intereseaza acest lucru pentru a-mi majora veniturile luate in calcul la indemnizatia pentru cel de-al doile acopil.

va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:07, 5 Februarie 2013
pentru a primi indemnizatie nu trebuie sa aveti venituri impozabile.
1. - Deoarece al doilea copil se va naste inainte de a se termina CCC1 atunci veti intra direct in CCC2, imediat ce se termina CCC1 (fara a mai beneficia de concediul de maternitate de 126 de zile).
- Pe perioada de la data nasterii celui de al doilea copil si pana se termina CCC1 veti primi, pe langa indemnizatia pentru CCC1, inca 600 lei lunar (pentru aceasta trebuie sa mergeti la Primarie si sa solicitati acesti bani).

2. - Dupa ce se naste al doilea copil faceti o cerere catre angajator prin care solicitati prelungirea suspedarii CIM pentru a intra in CCC2 pana la 1 an sau 2 ani (in functie de varianta pentru care optati).
- Anexati la cerere si o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil.

3. Indemnizatia pentru CCC2 este aceeasi ca pentru CCC1 dar:
- nu mai mare de 3400 lei daca ati optat pentru CCC2 pana la 1 an;
- nu mai mare de 1200 lei daca ati optat pentru CCC2 pana la 2 ani.

4. Apoi mergeti la Primarie cu decizia de prelungire a suspendarii CIM si cu o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil si solicitati CCC2.

5. Daca veti obtine venituri din PFA vi se va suspenda plata indemnizatiei pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil vhhggv vhhggv Am un baietel de 1 an si de curand am aflat ca sunt insarcinata cu cel de-al doilea copil. Ma intereseaza cum se calculeaza indemnizatia de crestere copil in ... (vezi toată discuția)
Informatii privind concediul de crestere a copilului serbanc serbanc Buna ziua!Am un baietel care s-a nascut in decembrie 2011 si sunt in concediu de crestere 2 ani intre timp o sa nasc cel de al 2 lea copil in octombrie 2013 as ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere al doilea copil RoxanaAB RoxanaAB Buna seara, As fi bucuroasa daca m-ati putea lamuri intr-un aspect, cu atatea schimbari de legislatie nu mai stiu unde sa ma uit. Situatia este in felul ... (vezi toată discuția)