avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vreau sa imi incetez contractul de munca si nu stiu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vreau sa imi incetez contractul de munca si nu stiu cum?

Salutare !! Sunt nou pe forum si am o problema la locul de munca. Eu vreau sa mi incetez contractul individual de munca dupa 20 de zile. In clauze am ca perioada de proba este de 90 de zile calendaristice; perioada de preaviz in cazul concedierii este de 20 de zile lucratoare conform Lg nr. 53/2003-Codul muncii sau contractului colectiv de munca; perioada de preaviz in cazul demisiei este de 20 de zile lucratoare conform Lg nr 53/2003-Codul muncii,republicata,sau contractului colectiv de munca aplicabil. Nu se poate sa mi incetez contractul de munca fara a sta 20 de zile lucratoare in preaviz? Va rog sa ma ajutati si pe mine
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:34, 7 Noiembrie 2012
Daca sunteti in perioada de proba, puteti sa facti o notificare simpla la angajator prin care specificati ca de maine nu mai veniti.
Fiind in perioada de proba nu va trebuieste preaviz.
Buna ziua,

este suficient sa formulati o notificare scrisa catre angajator, iar in temeiul art 31 alin 3 din Codul Muncii contractul va inceta de indata, fara preaviz.


Zi buna,
Avocat Constantin Boncu
Ultima modificare: Miercuri, 7 Noiembrie 2012
Boncu Constantin, Avocat
costiboncu a scris:

Buna ziua,

este suficient sa formulati o notificare scrisa catre angajator, iar in temeiul art 31 alin 3 din Codul Muncii contractul va inceta de indata, fara preaviz.


Zi buna,
Avocat Constantin Boncu


Nu stiu de unde a-ti scos asta !!!!!!

codul muncii:
Art. 31. [perioada de proba]
(1) Pentru verificarea aptitudinilor salariatului, la incheierea contractului individual de munca se poate stabili o perioada de proba de cel mult 90 de zile calendaristice pentru functiile de executie si de cel mult 120 de zile calendaristice pentru functiile de conducere.
(2) Verificarea aptitudinilor profesionale la incadrarea persoanelor cu handicap se realizeaza exclusiv prin modalitatea perioadei de proba de maximum 30 de zile calendaristice.
(3) Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.


Vad ca v-ati schimbat intre timp mesajul...................
Ultima modificare: Miercuri, 7 Noiembrie 2012
celeterm, utilizator
Mai am o intrebare,in cazul acesta sunt platit pentru cele 20 de zile lucrate?
100% da.

Alte discuții în legătură

Contract individual de munca determinat, demisie Furtună Nicu-Vlad Furtună Nicu-Vlad Legea 53/2003 din codul muncii articolul 31 (3) \"In cazul muncitorilor necalificati, perioada de proba are caracter exceptional si nu poate depasi 5 zile ... (vezi toată discuția)
Acasa.v acasa.v acasa.v buna ziua am o intrebare am un CIM pe perioada nedeterminata cu incadrare sofer masina mare tonaj la alte clauze sant specificate urmatoarele; perioada de ... (vezi toată discuția)
Somaj Mihaela140979 Mihaela140979 Buna ziua. Ma aflu in ingrata situatie de a nu primi somaj. Am lucrat doua luni de zile la o firma cu cim pe perioada nedeterminata. Fiind in perioada de ... (vezi toată discuția)