avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu de crestere a copilului

Buna ziua,
ma aflu in concediul de crestere copil pana in septembrie 2012.
In luna august, cel tarziu, trebuie sa nasc cel de-al doilea copil.
Cum se procedeaza in acest caz pt concediul de crestere al celui de-al doilea copil?
Ce acte sunt necesare? Ce venituri se iau in considerare?


Multumesc anticipat pentru raspunsuri si ajutor.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:04, 11 Iulie 2012

Dupa nasterea celui de la doilea copil faceti o cerere catre angajator prin care solicitati prelungirea suspendarii contractului individual de munca (CIM) pana ce al doilea copil va implini 1 an sau 2 ani, depinde pentru care varianta optati.
Tinand cont ca CCC2 se suprapune cu CCC1 indemnizatia se va mari cu 600 lei pana se va termina CCC1 si veti intra in CCC2
Dupa ce aveti decizia angajatorului de prelungire a suspendarii CIM mergeti la Primarie unde a depus actele pentru CCC1 si completati o cerere de prelungire a CCC1 cu CCC2.
Indemnizatia pentru CCC2 va fi egala cu cea pentru CCC1.
OUG 111/2010
(2) Indemnizatia lunara prevazuta la alin. (1) lit. a) se stabileste in cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni si nu poate fi mai mica de 1,2 ISR si nici mai mare de 6,8 ISR.
(3) Indemnizatia lunara prevazuta la alin. (1) lit. b) se stabileste in cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni si nu poate fi mai mica de 1,2 ISR si nici mai mare de 2,4 ISR.

ISR-indicator social de referinta, care la nivelul anului 2012 este 500 lei.

Singura observatie la raspunsul dat de @ela david este ca daca primul copil este nascut in 2010 (si deci ati intrat in CCC1 in baza OUG 148/2005) nu mai primiti cei 600 lei in plus, pe luna, pana intarti in CCC2.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Iulie 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru cresterea copilului MariaLL MariaLL Buna ziua! Imi poate da cineva niste raspunsuri? In cazul in care al doilea copil se naste la cateva zile dupa ce primul implineste doi ani, cum se calculeaza ... (vezi toată discuția)
Cuantum indemnizatie pentru al treilea an de ccc pentru copilul cu hadicap miruna_ion miruna_ion Buna ziua, am demarat procedurile pentru obtinerea celui de al treilea an de CCC dar am o nedumerire. Care va fi cuantumul indemnizatiei? 1200 cum am in ... (vezi toată discuția)
Salariu asistent personal asistentpersonal asistentpersonal Vreau sa stiu care va fi salariul asistentului personal al persoanei cu handicap dupa OUG nr 19/2012 , deoarece in luna iunie 2010 salariul brut era de 705 ... (vezi toată discuția)