avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de mandat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de mandat

Am rugamintea de a ma ajuta cu o opinie in urmatoarea speta:

Un director executiv isi depun demisia, desi raportul sau de munca este intemeiat pe un contract de mandat. Demisia este inaintata directorului general si inregistrata, desi contractul de mandat este incheiat cu administratorii. Directorul general ii aduce la cunostinta ca are un contract de mandat si trebuie sa depuna o renuntare la mandat, insa directorul executiv nu redacteaza acest document.

Poate fi interpretata demisia ca fiind o renuntare la mandat, avand in vedere ca din aceasta rezulta intentia clara de a renunta la functia detinuta?
Ce ar trebui sa faca Directorul General in aceasta situatie? Este obligatia Directorului General sa transmita demisia/renuntarea catre CA?

va multumesc!
Cel mai recent răspuns: iulia_crms , utilizator 14:39, 7 August 2012
La incetarea contractului de mandat, inceteaza suspendarea c.i.m. , iar persoana isi reia activitatea .. teoretic , ar trebui sa inceteze raportul de munca al acelui salariat ... suspendarea este temporara si nu pe durata nedeterminata, astfel incat nu trebuia sa se incheie c.i.m. pe durata nedeterminata.
Revin la acest subiect cu urmatoarele precizari:
I-am cerut directorului executiv sa refaca cererea si sa precizeze clar ca este vorba de renuntare la mandat, dar acesta a refuzat sa o refaca, fara o justificare anume
banuiesc ca ar dori sa retracteze aceasta cerere, dar CA si directorul general nu doresc acest lucru, eii fiind de acord cu renuntarea
Ce pot face in aceasta situatie? Pot asimila cererea lui de incetare, unei renuntari la mandat? Mentionez ca in cerere a solicitat incetarea CIM si a mentionat o durata de preaviz de 90 de zile, astfel cum avea prevazut in contractul de mandat.

Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie in timpul concediului de crestere copil dwinter dwinter Buna ziua, Din februarie anul curent sunt in concediu de crestere copil cu contractul suspendat. Firma a angajat in locul meu o persoana cu contract de ... (vezi toată discuția)
Incetare cim mmarianne mmarianne Buna ziua, Unei salariate ( A ) ii inceteaza suspendarea CIM pt concediu crestere copil la data de 11 octombrie. Pe postul respectiv exista un salariat ( B ... (vezi toată discuția)
Incep munca in alta parte din crestere copil Simona22Mihaela Simona22Mihaela Buna ziua! Pe 15 septembrie implinesc doi ani de cand am nascut...am inceput serviciul la alt loc de munca pe 11 iunie pt a beneficia de stimulent....am ... (vezi toată discuția)