avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Sediu social in apartament cu chirias?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Sediu social in apartament cu chirias?

Buna ziua,

Pot muta sediul social al unei firme (SRL) intr-un apartament de 2 camere care are un chirias (declarat la fisc, cu contract pe un an)?
Am vazut ca acum se cere un certificat de la anaf, chiar daca folosinta se da prin comodat, iar anaful verifica daca mai exista firme la acea adresa. Dar daca descopera chiriasi la acea adresa, mai permite stabilirea sediului social acolo?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: marfan , utilizator 14:58, 9 Octombrie 2018
Buna ziua!

Va puteti stabili sediul social in apartamentul respectiv. Puteti chiar in cuprinsul Contractului de comodat sa inserati la obiectul contractului ca se da in folosinta o incapere, in suprafata de x mp unde urmeaza sa fie stabilit sediul social al firmei, daca in locatia respectiva mai exista inregistrata alta firma.
Verificarea efectuata de ANAF vizeaza faptul ca in locatia respectiva sa existe spatiu suficient ca sa functioneze mai multe firme pentru a se respecta Legea nr. 31/1990, republicata.
In ipoteza in care exista mai multe sedii de firma, va trebui sa dati o declaratie notariala pe proprie raspundere ca in respectivul imobil pot functiona mai multe societati, intrucat structura si suprafata sa utila, permite functionarea mai multor societati in incaperi diferite sau in spatii distinct partajate.
Atentie insa ca numarul societatilor ce functioneaza intr-un imobil nu poate depasi numarul de incaperi sau spatii distinct obtinute prin partajare.

O dupa-masa frumoasa!
Multumesc.
Deci faptul ca sunt chiriasi acolo nu este o problema?
Alta firma nu este sigur.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sediu social in apartament cu chirias? antonela222 antonela222 Vreau sa pun ca sediu social apartament personal ( 3 camere) care are un chirias - persoana fizica (contract de inchiriere declarat la fisc - fara specificarea ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat pentru infiintare srl florentinadaniela florentinadaniela Buna seara, Pentru a infiinta un SRL, se poate face contract de comodat pentru spatiu, chair daca pentru respectiva proprietate nu a fost platit impozitul ... (vezi toată discuția)
Sediul social si administrativ-firma bcmastercompany bcmastercompany Buna ziua, vreau sa imi deschid o firma care are domeniul de activitate comert cu jucarii. Eu locuiesc intr-un apartament inchiriat si as vrea sa imi fac ... (vezi toată discuția)