avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Invinuit apoi disjuns!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Invinuit apoi disjuns!

Am fost invinuit de trafic de droguri, mi-au facut perchezitie acasa, nu au gasit nimic, iar apoi am fost citat in calitate de invinuit. Singura legatura cu cei din dosar era faptul ca il cunosc pe unul dintre ei si am primit bani de la el, pe care i-am dat unei persoane, iar acea persoana i-a adus iarba. Am fost si am dat declaratie. Dupa o luna de zile am fost declarat disjuns. Procesul celorlalti incepe pe 24 iulie. La ce sa ma astept? Ma pot astepta la NUP si o amenda administrativa? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: devor47 , utilizator 06:12, 10 Decembrie 2012
si el este invinuit! din cate stiu convorbirile telefonice nu constituie proba incriminatorie
stii gresit. dimpotriva, sunt f apreciate de parchet.
Pai atunci inseamna ca daca eu discut cu dumneavoastra niste chestii fictive la telefon, atunci asta inseamna ca suntem vinovati de ceva? Mi se pare ciudat. Repet, eu unul am primit niste bani, i-am dat altcuiva, si acea persoana i-a adus marfa unuia dintre cei din dosar, asta s-a intamplat la sfarsitul lunii noiembrie. Am mai vorbit cu acesta la telefon, niste conversatii fictive din partea mea si am mai primit bani de la el nimic mai mult, eu am zis ca voi mai reusi sa ii fac legaturi cu alti oameni de la care sa cumpere, insa nu a mai cumparat, pt ca persoanele respective nu existau! Celorlalti le-au fost facut flagrante, au gasit asupra lor droguri. Eu intr-adevar am consumat de cateva ori, ultima data fiind acum 4 luni. Sper sa fie bine! Pe celalalt l-au luat de ziua lui pe 25 mai, cand a avut loc si perchezitia la mine, iar pe 29 m-am prezentat la politie, pt ca atunci am fost chemat.
Ultima modificare: Joi, 12 Iulie 2012
devor47, utilizator
Va multumesc pentru raspunsuri si sfaturi! Acum ramane de vazut ce si cum o sa se intample!
devor47 a scris:

Pai atunci inseamna ca daca eu discut cu dumneavoastra niste chestii fictive la telefon, atunci asta inseamna ca suntem vinovati de ceva? Mi se pare ciudat.

Depinde si ceea ce vorbesti. Fictiv asa "poate planuiesti sa pui vre-o bomba la palatul Cotroceni", sau poate e vorba de otravirea unei rezerve de apa potabila, dar fictiv, evident,(specific ca este doar un exemplu, pentru a nu se interpreta) cam ce crezi, esti vinovat de ceva sau nu ?!

Or, fiind la telefon, nici nu ar fi trebuit sa se ia in calcul, este ?

Alte discuții în legătură

Cod penal cateanion9 cateanion9 Copilul meu este acuzat de : -adera la grup infractional organizat -trafic de droguri de mare risc A fost retinut pentru 29 de zile de arest preventiv in ... (vezi toată discuția)
Interceptari telefonice... intrebare! danielmarin danielmarin Buna seara, am o intrebare si sper sa pot gasi raspunsul aici. In situatia in care , o persoana este inplicata intr-un dosar, si singura proba inpotriva ... (vezi toată discuția)
daca nu ma prezint andrei856 andrei856 buna as vrea sa stiu ce se intampla daca nu ma prezint la un proces in calitate de martor.am fost chemat la procuratura si atunci mi sa spus ca sunt cercetat ... (vezi toată discuția)