avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu de crestere a copilului

Buna ziua!
Am cateva intrebari referitoare la modalitatea de acordare a concediului de cresteere a copilului. Eu sunt profesor titular in Romania, dar in urma cu doi ani am optat pentru un concediu fara plata, iar anul trecut am lucrat in cadrul unui proiect de colaborare cu MECTS. Am platit la stat doar impoitul de 16%, fara alte contribute. Din aceasta toamna, 2012, voi continua colaborarea cu MECTS. Mentionez ca pentru lunile iulie si august nu am contract de colaborare. In toata aceasta perioada de colaborare postul din Romania mi-a fost rezervat. Ma intrebam daca pot beneficia in aceste conditii de concediu de crestere a copilului, incepand cu luna februarie sau martie 2013. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: anycyk , utilizator 22:10, 14 Iulie 2012
Atunci daca in cele 10 luni de colaborare, postul de titular mi-a fost rezervat, lunile iulie si august nu pot fi considerate concediu de odihna?Vechimea mi-a mers in tot acest timp.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Iulie 2012
anycyk, utilizator
1. In CO aveti venituri (indemnizatia de concediu de odihna), concediul fara plata inseamna ca nu ati avut venituri.

2. Dar nu ar fi rau sa intrebati la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala, cea care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC.
Concediul fara plata l-am avut in anul scolar 2010-2011. Din anul 2011, luna septembrie, postul e rezervat pentru ca eu lucrez pentru MECTS. Venituri am realizat din luna septembrie 2011 pana in iunie 2012, inclusiv, deci 10 luni. Din septembrie 2011 cand am terminat concediul fara plata si am inceput colaborarea cu MECTS vechimea a reinceput sa imi mearga.Oricum voi intreba și la Agentia pentru Plati si Inspectie Sociala, caci situatia e putin mai neobisnuita.Va multumesc foarte mult pentru lamuriri!


A!Încă o întrebare:contractele de munca din strainate se iau in consideratie in Romania? Tocmai mi-am dat seama ca lunile iunie, iulie si august 2011 am avut contract de munca part-time in Italia, apoi din septembrie acel contract de colaborare cu MECTS.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Iulie 2012
anycyk, utilizator
Sa presupunem ca nasteti in luna februarie 2013.Cf.OUG111/2010,pt. a putea beneficia de cccsi indemnizatia corespunzatoare,aveti nevoie de a fi realizat venit impozabil in fiecare dintre lunile martie2012-februarie 2013.
In perioada martie-iunie 2012 aveti realizat venit din acea colaborare,urmeaza 2 luni fara contract de colaborare,respectiv iulie2012-august2012,si apoi iar colaborare din septembrie pana la data nasterii.
Este f. clar,ca daca in iulie-august 2012 (sau macar fractiune din aceste 2 luni)nu realizati un alt venit decat cel din colaborare,nu veti putea beneficia de ccc.Nu conteaza ca aveti un contract de munca suspendat si un post rezervat in invatamant,atata timp cat nu obtineti un venit,pt.cele 2 luni in discutie.
De asemenea nu intra in discutie contractele de munca avute de dvs.anterior lunii martie 2012.
Si nu exista nicio modalitate de a plati acest impozit pentru aceste doua luni, in afara existentei unui contract de munca/colaborare?

Alte discuții în legătură

Conditii pentru acordarea indemnizatiei de crestere a copilului gherlananca gherlananca Sunt insarcinata si am ca termen al nasterii 11 sept 2013. Din 2 martie 2013 sunt tot in concediu medical (datorita contractiilor) si medicul mi-a interzis sa ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil iulyca iulyca buna, sunt iulia si am o intrebare. Am fost angajata in invatamant din februarie 2011 pana in iunie 2011. In lunile iulie si august am avut o intrerupere de ... (vezi toată discuția)
Acordare idemnizatie de crestere copil Alexandra1910 Alexandra1910 Buna ziua. Am si eu o intrebare. Pe data de 22 august 2012 m-am angajat, iar in luna septembrie am ramas insarcinata. Pot beneficia de indemnizatia de crestere ... (vezi toată discuția)