Acum 12 ani mi s-au furat actele de identitate.
M-am trezit acum ca sunt condamnata la o sentinta de inchisoare de 6 ani pentru
fapte comise acum 12 ani de o persoana care a uzurpat identitatea mea in judetele : Galati si Vaslui.
Cum este posibil ca o persoana sa fie condamnata fara sa fie convocata macar sa dea o declaratie ?
Persoana care a uzurpat identitatea mea a facut o societate care in 2002 a utilizat de cecuri fara acooperire.In tot acest timp eu lucram cu contract de munca la 2000 de Km.Am parasit Romania in aprilie 2000 iar de atunci nu am mai venit in Romania pentru ca nu mai am pe nimeni din familia mea in Romania.
Fata de cele care pretindeti ca s-ar fi petrecut , nu ati luat legatura cu niciun jurist sau avocat din Romania sau macar singur , nu ati intreprins niciun demers la organele de urmarire penala din Romania pentru rezolvarea situatiei ?
Daca nu , care ar fi motivele ?
De ce tocmai acum , dupa atata timp , incercati sa intreprindeti ceva ?
Probabil pentru ca, dupa cum a spus, a fost plecata din tara si abia acum a aflat ca exista o condamnare. Tocmai asta era si marea intrebare. Cum se poate sa fi fost condamnata fara sa i se aduca la cunostinta , fara sa fie citata, fara sa stie absolut nimic . Tocmai acum intreprinde ceva pentru ca tocmai acum a aflat ca trebuie sa intreprinda ceva.
Este posibil sa fi fost judecat in lipsa, deoarece nu i s-a stiut adresa si in consecinta nu a putut fi indeplinita procedura citarii.
In aceste cazuri, se poate cere rejudecarea in momentul in care se pune in executare pedeapsa. Judecarea si condamnarea in lipsa este permisa pentru cazurile in care inculpatul se sustrage de la judecata, dar totusi, in situatia in care este condamnat are dreptul la rejudecarea procesului, daca se dovedeste ca nu a avut cunostinta de proces.
Dupa parerea mea, nu e nimic grav. Va prezentati in fata instantei de judecata si dupa rejudecare se va dovedi ca altcineva cu identitatea D-voastra a savarsit acele fapte.