avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1081 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Recuperare sume incasate drept contributie la sanatate ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Recuperare sume incasate drept contributie la sanatate in baza unei legi neclare

Pana in iulie 2012 taxa de asigurare de sanatate a fost incasata de catre casele judetene de sanatate.
Am obtinut in ultimii ani, venituri, numai din expertize tehnice judiciare.
In ghidul afisat pe site ANAF, se scrie clar ca veniturile din activitate de expertiza judiciara, tehnica si contabila, nu datoreaza asigurari de sanatate.
CJP mi-a calculat suma datorata de 5,5 % la venitul net, mentionat in decizia de impunere anuala, emisa de catre fisc.
Cum se pot recupera banii platiti anterior si de la cine (CASS sau ANAF) ?

Alte discuții în legătură

Plata cass la ii cristiclaudiu cristiclaudiu Buna ziua. Pana in luna ianuarie 2013, am avut deschisa o intreprindere individuala. In afara de aceasta am mai desfasurat activitatea de agent de asigurari, ... (vezi toată discuția)
Contracte de prestari civile anelusca anelusca CUM COMPLETEZ IN DECLARATIA 112 MPOZITUL RETINUT PENTRU PRESTAREA UNUI SERVICIU IN BAZA UNUI CONTRACT DE PRESTARI SERVICII INCHEIAT CU O ASOCIATIE DE LOCATARI ... (vezi toată discuția)
Cass pe venit din arenda agricola alcaz alcaz Buna ziua, Am 3 intrebari : 1.Daca sunt pensionar si mi se retine CASS din pensie, mi se va mai retine CASS de catre arendas pentru venitul din arenda? 2. ... (vezi toată discuția)