avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere din CIC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere din CIC

Buna seara!

Pot fi concediata dupa intoarcerea din concediu de ingrijire copil pana la 2 ani? Mentionez ca am nascut in 2010 si desi mai am cateva luni din concediu mi s-a pus in vedere sa imi caut un alt loc de munca pentru ca actualul loc nu este garantat.
O alt colega care a nascut inaintea mea, am aflat ca va fi primita, dar in cazul meu nu imi poate garanta. Poate angajatorul sa ma concedieze avand in vedere ca la data supendarii contractului acest lucru nu era legal? Exista acum alte norme in baza carora poate face acest lucru?

Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Duminică, 15 Iulie 2012
V1978, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 09:50, 15 Iulie 2012
Da, poate sa va concedieze la revenirea din CCC .. OUG nr.148/2005 sub incidenta careia ati intrat in CCC nu prevede nicio masura de protectie pentru persoanele care revin la munca dupa terminarea CCC.

Si la data supendarii c.i.m. va putea concedia , dar numai in cazutile prevazute de legislatia in materie ....
1. - In perioada cat ati fost in CCC ati avut contractul individual de munca (CIM) suspendat adica erati tot salariata acelui angajator numai ca nu prestati munca si nu primeati salariu.
- Dupa terminarea CCC angajatorul este obligat sa va reprimeasca la acelasi loc de munca in baza aceluiasi CIM.

2. Inainte de a implini copilul 2 ani faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.

3. - Daca locul de munca al dvs. a fost sau va fi desfiintat atunci angajatorul va concediaza cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si astfel veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
- Pentru asta angajatorul trebuie sa respecte prevederile din Codul muncii adica sa va acorde o perioada de preaviz de 20 de zile lucratoare (in care veti merge la serviciu si veti primi salariu) si apoi sa emita decizia de concediere.

4. - Daca are posibilitatea angajatorul va poate oferi si un alt loc de munca dar asta inseamna modificarea CIM prin act aditional semnat si de dvs.
- Daca nu sunteti de acord cu noul loc de munca atunci se aplica ce am scris la pct.3.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire la munca din cic cristinablazs cristinablazs Buna ziua,in data de 07.12.2012 ar trebui sa revin la munca dupa 2 ani de concediu de maternitate.Am lucrat ca si agent de vanzari in comert si postul ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa cic raisa0910 raisa0910 buna seara se poate intra in somaj dupa terminarea concediului de crestere a copilului? multumesc (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil alesia2010 alesia2010 Buna ziua! Am nascut pe data de 15.12.2010 si pe 15.12.2012 ar trebui sa ma intorc la serviciu. Angajatorul nu vrea sa ma mai primeasca din motive stiute doar ... (vezi toată discuția)