avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1152 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatia pentru crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatia pentru crestere a copilului

buna ziua. as vrea sa stiu daca mai pot beneficia de indemn pt crestere a copilului in situatia in care in decembrie termin indemnizatia pt primul copil si eu sunt din nou insarcinata? in ce conditii pot beneficia de indemnizatie?
Cel mai recent răspuns: larigeor , utilizator 14:10, 17 Iulie 2012

In principiu puteti beneficia de indemnizatie si pentru al 2-lea copil.
Cand va avea loc a 2-a nastere?:)

1. - Veti beneficia de indemnizatie pentru CCC si pentru al doilea copil.
- Din ce spuneti dvs. am inteles ca al doilea copil se va naste dupa ce se termina CCC1.

2. Inainte de a se termina CCC1 faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.

3. Apoi procedati ca si la CCC1: veti beneficia de concediu de maternitate si apoi de CCC2.

4. Pentru calculul indemnizatiei pentru CCC2 se vor lua veniturile din cele 12 luni premergatoare nasterii care pot fi formate din: luni in care ati fost in CCC1, luni in care ati avut salariu, luni in care ati fost in concediu medical sau de maternitate.
Daca veti naste al 2-lea copil , dupa ce terminati CCC1, asa cum a intuit dl. Tudor, nu uitati sa anuntati angajatorul in scris ca sunteti insarcinata.In aceasta situatie va puneti la adapost de o eventuala concediere si realizati si stagiul de cotizare de 12 luni anterioare nasterii, necesar pentru calcularea indemnizatiei.
Daca totusi, nasterea va avea loc pana in luna decembrie, sunt alti pasi de urmat.:)
va multumesc foarte mult. da copilul se va naste dupa terminarea ccc1, de aceea v-am cerut pararea. multumesc, mi-ati dat o veste foarte buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie ptr al 2-lea copil nascut in perioada ccc primul copil AndreeaLascu AndreeaLascu Buna seara. Ma aflu acum in concediu crestere copil (CCC) pe perioada de 2 ani, concediu care se va sfarsi in luna decembrie 2015. Intre timp am ramas ... (vezi toată discuția)
Continuitate indemnizatie crestere pentru al 2 lea copil micutza_girl18 micutza_girl18 Buna ziua!Numele meu este Ana am un baietel de 10 luni,am indemnizatiie 1120 lei si am vrea sa mai facem un bebel sa merg in continuitate indemnizatie crestere ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere al doilea copil RoxanaAB RoxanaAB Buna seara, As fi bucuroasa daca m-ati putea lamuri intr-un aspect, cu atatea schimbari de legislatie nu mai stiu unde sa ma uit. Situatia este in felul ... (vezi toată discuția)