avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... prelungire contract perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

prelungire contract perioada determinata

Buna ziua!Imi puteti confirma ca, contractul de munca incheiat pe durata determinata se poate prelungi de "n" ori in decurs de 36 luni, dar durata unei prelungiri sa nu depaseasca 12 luni?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:07, 4 Februarie 2016
Nu va putem confirma asa ceva ... intr-adevar, c.i.m. incheiat pe durata determinata se poate prelungi de nenumarate ori inauntrul duratei de 36 de luni , fara a avea vreo limitare la durata prelungirii...

Art.82 C.mun.:
(3) Contractul individual de munca pe durata determinata poate fi prelungit, in conditiile prevazute la art. 83, si dupa expirarea termenului initial, cu acordul scris al partilor, pentru perioada realizarii unui proiect, program sau unei lucrari.
Se poate prelungi de maxim 3 ori, durata celor 3 contracte insumate sa nu fie mai mare de 36 de luni.Dupa a treia prelungire pe perioada determinata nu se mai poate face decat pe nedeterminata sau inceteaza contractul.
Nu , sunt doua lucruri separate. Da, un CIM incheiat pe perioada determinata de timp poate fi prelungit prin act aditional de mai multe ori in interiorul celor 36 de luni sau pana la reluartea activitatii de catre titular.
art 82 (3)din codul muncii republicat
Contractul individual de munca pe durata determinata poate fi prelungit, in conditiile prevazute la art. 83, si dupa expirarea termenului initial, cu acordul scris al partilor, pentru perioada realizarii unui proiect, program sau unei lucrari.
Precizarea de maxim 12 luni se refera la contracte de munca succesive incheiate pe perioada determinata
art 82 din codul muncii republicat
4) Intre aceleasi parti se pot incheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de munca pe durata determinata.
(5) Contractele individuale de munca pe durata determinata incheiate in termen de 3 luni de la incetarea unui contract de munca pe durata determinata sunt considerate contracte succesive si nu pot avea o durata mai mare de 12 luni fiecare
Cu tot respectul, pentru claritate:
1. Un contract de munca pe durata determinata se poate prelungi prin act aditional de "n" in decurs de 36 luni.
2. In decurs de 36 luni, se pot incheia maxim 3 contracte pe durata determinata, acestea avand o durata mai mica de 12 luni si incheindu-se in mai putin de 3 luni de la terminarea primului contract.
3. Daca se incheie un nou contract de munca dupa 3 luni de la incetarea primului contract nu se mai considera contracte succesive, acesta din urma putand genera la randul lui alte 2 contracte pe durata determinata, sau acte aditionale dupa caz.
Va multumesc foarte mult,
Ank27 a scris:

....
2. In decurs de 36 luni, se pot incheia maxim 3 contracte pe durata determinata, acestea avand o durata mai mica de 12 luni si incheindu-se in mai putin de 3 luni de la terminarea primului contract.
....


De unde ati dedus dvs asa ceva ? ... :-/

Alte discuții în legătură

Contract de munca pe perioada determinata prelungit? luminita_gab luminita_gab un contract de munca incheiat pe perioada determinata, poate fi prelungit? in ce conditii? pentru ce perioada! (vezi toată discuția)
Pana cand se poate prelungi un contract de munca pe perioada determinata? micaelamicaela micaelamicaela Buna ziua, De cate ori se poate prelungi un contract de munca pe perioada detrminata si cu cate zile? Eu am fost angajata initial pe o perioada de 2 luni, ... (vezi toată discuția)
Despre cim perioada determinata pentru un pensionar DANA40cutie DANA40cutie As dori sa stiu ce fel de contract sa-i fac unui angajat care a iesit la pensie; i-am facut 1 contract pe perioada determinata de 1 an, cu prelungire prin act ... (vezi toată discuția)