avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Despre CIM perioada determinata pentru un pensionar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Despre CIM perioada determinata pentru un pensionar

As dori sa stiu ce fel de contract sa-i fac unui angajat care a iesit la pensie; i-am facut 1 contract pe perioada determinata de 1 an, cu prelungire prin act aditional de inca 12 luni si inca 12 luni= total contract 36 luni. A terminat acest contract.
Acum ce fel de contract pot sa-i mai fac? Sa renunte la pensie si sa-i fac un nou contract de 1 an cu posibilitate de prelungire?
Trebuie neaparat sa renunte la pensie pentru a putea avea un nou contract? Sau pot sa-i fac un nou contract pe perioada determinata de 1 an cu posibilitate de prelungire pana la alte 36 luni, fara renuntare la pensie?
Mentionez ca lucrez la stat si conducerea vrea sa-i fac numai CIM-uri pe perioada determinata.
Ultima modificare: Vineri, 7 Februarie 2014
DANA40cutie, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:25, 7 Februarie 2014
Daca incheiati un c.i.m. pe durata determinat in termen de maxim 3 luni de la data incetarii c.i.m. pe durata determinata anterior , atunci durata acestuia va fi de cel mult 12 luni.

art.82 C.mun.
...
(4) Intre aceleasi parti se pot incheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de munca pe durata determinata.
(5) Contractele individuale de munca pe durata determinata incheiate in termen de 3 luni de la incetarea unui contract de munca pe durata determinata sunt considerate contracte succesive si nu pot avea o durata mai mare de 12 luni fiecare.
Am mai vazut acest raspuns. Vreau un raspuns concret.
Pot sa-i fac alt CIM perioada determinata daca a terminat un contract acum care a avut perioada de 36 luni (pe total= CIM 12 luni si 2 acte aditionale de 12 luni fiecare)?
Daca incheiati un c.i.m. pe durata determinata in termen de maxim 3 luni de la data incetarii c.i.m. pe durata determinata anterior , atunci durata acestuia va fi de cel mult 12 luni, fara posibilitate de prelungire a duratei

Codul Muncii este clar in aceasta privinta.

1. Primul CIM pe perioada determinata si prelungit de doua ori prin act aditional este un singur CIM.

2. Dvs. aveti voie sa incheiati cel mult 3 astfel de CIM cu acelasi salariat, cu respectarea prevederilor Codului muncii.
Ultima modificare: Vineri, 7 Februarie 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Nu are cum sa se incheie 3 c.i.m. pe durata determinata cu durata de 36 de luni, decat daca intre incheierea si incetarea c.i.m, exista o perioada mai mare de 3 luni.

Codul muncii prevede ca, contractele individuale de munca pe durata determinata incheiate in termen de 3 luni de la incetarea unui contract de munca pe durata determinata sunt considerate contracte succesive si nu pot avea o durata mai mare de 12 luni fiecare.

Prin urmare, durata maxima pentru care o persoana poate fi incadrata cu c.i.m. pe durata determinata este de 60 de luni - 1 c.i.m. cu o durata de 36 de luni si 2 c.i.m. cu o durata de maxim 12 luni fiecare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pana cand se poate prelungi un contract de munca pe perioada determinata? micaelamicaela micaelamicaela Buna ziua, De cate ori se poate prelungi un contract de munca pe perioada detrminata si cu cate zile? Eu am fost angajata initial pe o perioada de 2 luni, ... (vezi toată discuția)
Prelungire contract perioada determinata Ank27 Ank27 Buna ziua!Imi puteti confirma ca, contractul de munca incheiat pe durata determinata se poate prelungi de \"n\" ori in decurs de 36 luni, dar durata unei ... (vezi toată discuția)
Cim perioada determinata Teo-DorA Teo-DorA Am un CIM pe perioada determinata care urmeaza sa inceteze la 1 sept. a.c., au fost incheiate 3 contracte consecutive intre aceleasi parti iar ultimul a fost ... (vezi toată discuția)