avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale fila cec
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

fila cec


am o fila cec cu data emiterii 24.01.2011. stipulata la ordin. apoi la prima casuta in stanga jos lla rubrica "girat de" este trecut tot tragatorul (emitentul cecului) cu data emiterii adica 24.01.2011. apoi in dreapta unde ar trebui sa scrie al doilea girant este trecuta doar data de 28.02.2011. banuiesc ca aceasta data ar fi vrut sa insemne ca atunci ar fi scadenta pe 28.02.2011. doar ca eu stiu ca fila cec se introduce la plata in 15 zile de la data emiterii, nu? iar fila gec girata de tras este nula cf art. 16 din l 59.1934.
in fine, beneficiarul cecului s-a prezentat la banca pentru plata dupa cateva luni ca il tot suna debitorul si il ruga s anu se duca ca nu are bani si i s-a zis la banca ca s-a prezentat prea tarziu. acum ce as putea sa -i mai fac? pot sa-l investesc cu form. exec. daca nu s-a prezentat in alea 15 zile de la emitere? mentionez ca am doar fila cec si nici un inscris de la banca. multumesc!



Cel mai recent răspuns: ionescucarmen , utilizator 10:33, 17 Iulie 2012
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare fila cec bcr - va rog mult sa ma ajutati, este urgent ! CrissMGC CrissMGC Buna ziua, Va rog mult sa ma ajutati si pe mine in completarea unei file de CEC, emis de BCR. Iata despre ce este vorba: detin o firma si am achizitionat ... (vezi toată discuția)
Diferenta si asemanarea intre o fila cec si un bilet la ordin elena cailean elena cailean buna ziua. intrebarea mea este: ce asemanari si deosebiri sunt intre emiterea catre furnizori de file de cec, si cea de bilete la ordin. eu platesc ... (vezi toată discuția)
Cec vs bilet la ordin cristiursa cristiursa care este diferenta dintre biletul la ordin si cec sau nu e nicio diferenta (vezi toată discuția)