avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contract de inchiriere pe firma!!!!
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contract de inchiriere pe firma!!!!

Am urmatoarea situatie: un investitor strain a venit si a deschis aici o firma(SRL) -este microintreprindere;patronul a inchiriat un apartament pentru perioada cand vine sa stea in Romania;contractul de inchiriere este facut pe firma si firma plateste chiria si intretinerea la apartamentul respectiv.
Este adevarat ca patronul,ca si persoana fizica tb sa plateasca un impozit de 40% aplicat asupra sumei chiriei?????
Mi se pare absurd;cunoaste cineva vreo prevedere in acest sens?

Multumesc!!!
Stimate domn, doamna, conform Monitorului Oficial 1281 din 30.12.2004, art. 43, veniturile din chirii sunt si ele impozitate cu 16%, incepand cu 1 Ianuarie 2005, dar dupa ce s-a facut o reducere din venit egala cu 25% din suma pentru diverse cheltuieli.
Adica pentru o chire de sa zicem 4000000 se scad 25% din ei adica un milion, raman 3000000 la care se aplica 16%, obtinandu-se un impozit de 480000 lei.
Cu stima SG. Ma puteti contacta la stelag2000@yahoo.com

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract chirie pe firma- impozit???? Am urmatoarea situatie: un investitor strain a venit si a deschis aici o firma(SRL) -este microintreprindere;patronul a inchiriat un apartament pentru perioada ... (vezi toată discuția)
Mijloace fixe care fac parte din chirie ZZLLAA ZZLLAA In ce masura propietarul trebuie sa plateasca defectiuniile de la o centrala termica in conditiile in care aceasta s-a predat chiriasului in stare normala de ... (vezi toată discuția)
Impozit aferent veniturilor din chirii gabi_br.ro gabi_br.ro Buna ziua.Multumesc intai pentru raspusurile primite pana acum si va rog sa ma mai ajutati inca odata.Ma intereseaza sa aflu ce impozit se plateste aferent ... (vezi toată discuția)