avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mijloace fixe care fac parte din chirie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mijloace fixe care fac parte din chirie

In ce masura propietarul trebuie sa plateasca defectiuniile de la o centrala termica in conditiile in care aceasta s-a predat chiriasului in stare normala de functionare iar piesele defecte nu mai sunt in garantie?Plateste propietarul intreaga suma, o plateste chiriasul?Cum se deduc cheltuieliile la impozitul pe venituri din inchirieri?Se trece suma chiriei toatale din care se scade cheltuiala la declararea venitului real?
Cel mai recent răspuns: ZZLLAA , utilizator 16:10, 16 Ianuarie 2009
Proprietarul trebuie sa platesca reparatia centralei in virtutea obligatiei lui de a asigura folosinta lucrului inchiriat. Pe de alta parte, chiriasul poate plati avand dreptul sa se indrepte impotriva proprietarului pentru recuperarea sumei investite in reparatie.

Din cate stiu ( aici colegii mei ma pot contrazice) astfel de cheltuieli nu pot fi deduse din impozitul pe venituri din inchirieri.
Multumesc ptr raspuns.
"Determinarea venitului net in sistem real poate constitui un avantaj, in sensul ca venitul asupra caruia se aplica impozitul poate diferi. Spre exemplu, in cazul inchirierii unui apartament, cota de impozit pe venit de 16% se aplica asupra venitului net, care se stabileste prin scaderea unei cote de 25% aplicata asupra venitului brut. In sistemul real, venitul net se va stabili prin scaderea din venitul brut a cheltuielilor efectuate pentru reparatiile si intretinerea spatiului. In categoria acestor cheltuielilor nu intra facturile pentru utilitati. "
Am citit acesta si am dedus ca cheltuieliile efectuate cu reparatiile pot fii deduse..........

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit aferent veniturilor din chirii gabi_br.ro gabi_br.ro Buna ziua.Multumesc intai pentru raspusurile primite pana acum si va rog sa ma mai ajutati inca odata.Ma intereseaza sa aflu ce impozit se plateste aferent ... (vezi toată discuția)
Se scade din impozitul platit la "fisc" asigurarea imobilului ( spatiu comercial) cosminani cosminani Sunt persoana fizica si am cumparat un spatiu comercial recent ,am reusit sa-l dau in chirie pe 2ani, cu 300 lei lunar (primele doua luni gratis pentru ... (vezi toată discuția)
chiria apartament iulica2009 iulica2009 buna ziua, dau in chirie un apartament si as dori sa stiu cat este impozitul care trebuie sa-l platesc la Finante pe chiria incasata (vezi toată discuția)