avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credit restant:
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credit restant:

Buna seara,daca cineva are o datorie de 2-3000 ron la banca neplatita de un an,iar dupa un timp aceea persoana sa angajat,iar plata salariului sau i se poate face pe card doar (intimplator la aceeas banca unde este dator)poate banca sai retina tot salariul in contul datoriei pe care acesta o are fata de banca?care este baza legala prin care un angajator te poate obliga sati plateasca munca prin card?ce ar avea de facut aceea persoana pentru a nu ramine fara nici un ban,sa plateasca este de acord,dar nusi permite sa ramina fara nici un ban.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: florescuami , utilizator 10:32, 13 Ianuarie 2009
Din ce stiam eu, retinerile sau popririle se pot face in limita a maxim o treime din salariul net.Trebuie avut si acordul salariatului sau o hotarare judecatoreasca(nu stiu daca se numeste chiar asa).
Nimeni nu poate sa faca retineri salariale fara o hotarare judecatoreasca sau un titlu executoriu. Acest lucru este valabil si pentru banca. Chiar daca banii sunt intr-un cont bancar, ei tot din salariu provin.
Daca sunteti de acord sa platiti suma restanta , vorbiti cu cei de la banca si stabiliti reesalonarea ratelor.
Pana cand banca nu obtine o hotarare judecatoreasca investita cu formula executorie (si pentru asta trebuie sa va cheme in judecata), nu va poate retine nicio parte din salariu, chiar daca intamplator contul de salariu este la aceeasi banca la care aveti restante la plata creditului.

Cu stima,

Av. Julia Watkins
banca nu are nevoie de hotarare judecatoreasca, intrucat contractul de credit este titlu executoriu. Problema comporta discutii doar asupra cuantumului retinerilor din veniturile obtinute din salarii.
Va trebui sa mergeti la banca si sa solicitati o esalonare a datoriei, specificand totodata ca sumele retinute in totalitate reprezinta plata salariului.
Da, corect, nu e nevoie de hotarare.
Negociati cu banca... mi se pare ciudatel ca o banca sa procedeze astfel... e doar o temere a dv. sau chiar a fost retinut intreg salariul?

Alte discuții în legătură

Problema cu banca celentano09 celentano09 Buna ziua,am o problema si as dori un sfat,o lamurire privind problema mea. Am un card de credit de 3000 Ron pe care trebuie sa fac rulajul lunar de 300 ... (vezi toată discuția)
Cit din salariu? albulescu albulescu Buna ziua,ce cota parte din salariu poate fii retinut de banca deoarece sunt rate restante la un credit mai mult de 6 luni,iar acum plata salariului se va face ... (vezi toată discuția)
Banca mi-a retras ilegal din cardul de salariu aproape tot salariul toma ciprian toma ciprian Ma numesc Toma Ciprian . Am un card un card de debit pe care imi primesc drepturile salariale la bcr . In acelasi timp am si un credit restant la [BANCA]. Azi ... (vezi toată discuția)