avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credit restant:
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credit restant:

Buna seara,daca cineva are o datorie de 2-3000 ron la banca neplatita de un an,iar dupa un timp aceea persoana sa angajat,iar plata salariului sau i se poate face pe card doar (intimplator la aceeas banca unde este dator)poate banca sai retina tot salariul in contul datoriei pe care acesta o are fata de banca?care este baza legala prin care un angajator te poate obliga sati plateasca munca prin card?ce ar avea de facut aceea persoana pentru a nu ramine fara nici un ban,sa plateasca este de acord,dar nusi permite sa ramina fara nici un ban.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: florescuami , utilizator 10:32, 13 Ianuarie 2009
multumesc frumos,a fost la banca si iau spus de acolo ca datoria a fost preluata de o firma de recuperari,iar aceea persoana este datoare doar cu o rata de de pe ultima luna de 150 ron,iar cei de la banca iau spus ca doar aceaa suma de 150 ron imi va fii retinuta,iar de restu va trebui sa discute cu firma de recuperari.
In cazul intarzierilor mai mari de 90 de zile la credit (interval in care este notificat atat clientul cat si angajatorul care a emis adeverinta de venit) creditul este achitat integral de o societate de asigurare cu care banca are contract, urmand ca acea societate sa preia debitul clientului la momentul respectiv.
Cat despre salariul pe card la aceiasi banca, aceasta (banca) are dreptul prin contractul de credit sa retina sumele datorate din orice cont deschis pe numele clientului restant la acea banca.
Retineri din salariu se fac (in conditiile in care firma este de acord- exceptie facand Ministerul de Interne si de Aparare unde se instituie poprire de la prima notificare ajunsa in unitate) in baza unui titlu executoriu-cu care a fost investit contractul de credit - primit de serviciul personal al angajatorului.
Dezavantajul este ca acel client ramane in baza de date al BC si CRB si nu va mai avea dreptul la credite/carduri de credit nici ca titular, nici ca girant sau codebitor.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema cu banca celentano09 celentano09 Buna ziua,am o problema si as dori un sfat,o lamurire privind problema mea. Am un card de credit de 3000 Ron pe care trebuie sa fac rulajul lunar de 300 ... (vezi toată discuția)
Cit din salariu? albulescu albulescu Buna ziua,ce cota parte din salariu poate fii retinut de banca deoarece sunt rate restante la un credit mai mult de 6 luni,iar acum plata salariului se va face ... (vezi toată discuția)
Banca mi-a retras ilegal din cardul de salariu aproape tot salariul toma ciprian toma ciprian Ma numesc Toma Ciprian . Am un card un card de debit pe care imi primesc drepturile salariale la bcr . In acelasi timp am si un credit restant la [BANCA]. Azi ... (vezi toată discuția)