avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetarea de drept a ctr. de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetarea de drept a ctr. de munca

Buna ziua!
Am urmatoarea situatie. Un salariat care indeplineste conditiile de pensionare pt limita de varsta depune cerere la Casa de Asigurari sociale si i se aproba dosarul Decizia de pensionare fiin emisa cu data de 10.12.2008 cu mentiunea " drepturile au fost stabilite cu data de 30.11.2008" Precizez ca decizia de pensionare a ajuns la departamentul de resurse umane abia in 10.01.2009. Ce masuri trebuie luate. Stiu ca ctr. de munca trebuie incetat dar nu imi este clar cu ce data se face acest lucru.
Va multumesc pt ajutor.
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 15:58, 12 Ianuarie 2009
De ce sa dea banii inapoi? Intrucat , potrivit Legii nr.19/2000, are voie sa cumuleze pensia cu salariul , exclus daca este salariat in sistemul bugetar.

El este pensiona de la data emiterii deciziei de pensionare, daca a lucrat in continuare dupa emiterea deciziei este considerat salariat.
Pensionarii-salariati nu platesc contributia individuala pentru ajutorul de somaj.
In acelasi mod am procedat si eu pentru perioada cuprinsa intre data emiterii decizie de pensionare si incetarea cim.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie pensionare ana_maria1 ana_maria1 buna seara Am primit o decizie de pensionare a unui salarita.Decizia de pensionare este cu data de 20.09.2012,iar decizia a fost enisa pe ... (vezi toată discuția)
Incetare cim art 56 / c carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com In data de 02.07. un salariat implineste 65 de ani - cel putin 15 ani vechime, are - deci trebuie pensionat. Dar daca el spune ca nu a primit decizie de la ... (vezi toată discuția)