avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... LIPSA PUNERE IN POSESIE L 18
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

LIPSA PUNERE IN POSESIE L 18

Buna ziua !

Vin cu rugamintea sa ma ajutati cu cateva informatii.

Am cumparat in 2010 suprafata de 2300 mp teren cu care m-am intabulat in C.F. electronica, adica defapt vanzatorii erau intabulati si am facut Contract de Vanz cumparare la Notar.
Acu ceva timp o persoana m-a dat in judecata pentru revendicare imobiliara si invoca faptul ca el are acel teren conform unei sentinte a Judecatoriei x.
Am citit acea sentinta si se spune in dispozitiv ca i se reconstituie dreptul de proprietate in taraua T pentru suprafata de 5000 mp. Dar mai sus in acea sentinta in argumentarea ei se spune ca le va accepta cederea si le va reconstitui dreptul de proprietate dupa autorul lor care a fost cu parc y din Cf z din 1925.
Pentru acea sentinta reclamantii nu au nici un Pv de punere in posesie dat de comisia locala de fond funciar.
Dar ei au acupat in acea tarla fel de fel de terenuri de-a lungul timpului.
Deasemenea nici nu sunt intabulati cu acea suprafata de teren in baza acelei sentinte.
Fata de aceste ei ma ataca spunand ca acolo unde am cumparat eu este terenul lor.
Ce pot face eu pentru a ma apara daca ei nici macar nu a fost pusi in posesie si daca au ceva sanse impotriva mea ?


Va multumesc amticipat pt. raspuns !
In cazul dvs. trebuie sa solicitati o expertiza, pentru identificarea corecta a terenului. Cei de la care ati cumparat au avut titlu de proprietate? Daca da, verificati tarlaua, parcela in care este amplasat terenul dvs. si din sentinta verificati amplasarea terenului pe care il revendica respectivul reclamant. Verificati si daca in sentinta este mentionat vreun raport de expertiza in ceea ce priveste amplasamentul.. Sunt foarte multe cazuri in care primaria in decursul catorva ani a modificat de multe ori planurile parcelare. Cel actual trebuie sa existe si la Oficiul de cadastru . Solicitati primariei un extras din Registrul agricol atat in ceea ce priveste terenul dvs. cat si la celalalt teren si veti vedea daca au avut teren asa cum sustin, In principiu se merge pe comparare de titluri de proprietate. Si eventual un parcelar tot de la primarie, privind terenurile in cauza. Se poate sa fie o eroare, Vorbiti cu un avocat sa va reprezinta. Am avut mai multe spete de acest fel si este posibil sa castigati. Dar numai instanta poate decide.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Greseli in cartea funciara Fendrihan Fendrihan am cumparat un teren in Jilava si cand sa facem certificate de urbanism, surpriza nu se poate pentru ca locul era in alta parte decat in actul original. La ... (vezi toată discuția)
Cadastru floarealba floarealba Ce este de facut in situatia in care terenul meua fost vandut?! M-am tezit cu un contract de vanzare cumparare pe trenul meu respectiv aceeasi ... (vezi toată discuția)
Va rog urgent un raspuns ! stelutaalistar stelutaalistar Detin un teren de 5000 mp extravilan in proprietate in baza legii 18/1991.Am titlul de proprietate din anul 1994.De atunci platesc impozit pe acest teren. Am ... (vezi toată discuția)