avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Sentinta fara lege
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Sentinta fara lege

Am o hotarare definitiva si irevocabila, dar nu s-a putut executa din cauza ca, completul de judecata si-a insusit banii (este vorba de un litigiu de munca art.277-278 cm). Impotriva completului am depus plangere penala. Procurorul mi-a raspuns ca, literatura de specialitate se prevede sa fie tras la raspundere vreun judecator. Curtea de Apel imi respinge plangerea, mentine rezolutia procurorului si ma obliga sa achit taxe de judecata.Cum pot sa atac sentinta.Va mai motivez ca, nu vor sa-mi dea sentinta, desi am facut dovada ca o vrea si CEDO.Mi-a trimis doar o comunicare, sa platesc in baza literaturii taxa de judecata la finante. Potrivit Legii nr.202/2010, am inteles ca nu pot face recurs, decat:contestatie in anulare sau revizuire. Va rog frumos sa aveti amabilitatea si sa ma informati care este calea de atac si art. Multumesc
Cel mai recent răspuns: araoil , utilizator 06:50, 21 Iulie 2012
"dar nu s-a putut executa din cauza ca, completul de judecata si-a insusit banii" - cum adica judecatorii si-au insusit banii?? daca puteti explica pe larg.
motiveaza ca drepturile salariale incepand cu 01.06.2008 si in continuare au fost date in baza unui proces verbal care nu poate sa-l prezinte. Or, drepturile salariale nu se achita in baza procesului verbal si nici la finante nu s-au achitat taxele si impozitele. Procurorul de caz a raspuns ca, nu numai acea jutecatoarea, ci intreg completul, au respins plangerea, si-au insusit banii, dar nu pentru atributii de serviciu ci in scopuri personale si literatura de specialitate nu prevede tragerea la raspundere a judecatorilor. Curtea de Apel Timisoara mentine valabila rezolutia parchetului. Poate pentru CEDO este neobisnuit ce scrie pe site, fiindca nu se vrea sa-mi dea sentinta si doreste sa o atac, dar la Curte de Apel pronununta hotarari in functie de traista cu bani (cazul Serban, cazul Dumitrescu,etc.). As putea cere rejudecarea, fiindca literatura de specialitate nu este baza legala, atat Constitutia, cat si Lg.303/2004 prevede ca judecatorul se supune fata de lege, nu fata de literatura de specialitate. Multumesc
Stimate domn, luati-va un avocat pt ca in mod evident nu cunoasteti legea si in aceasta situatie puteti pierde un proces.

Cand spuneti ca judecatorii si-au insusit banii, presupun ca va referiti la faptul ca cineva le-a dat mita. Aveti dovezi in ceea ce priveste aceste acuzatii? pt ca in sens contrar faptul ca s-a dat neinceperea urmaririi penale fata de judecatori este cat se poate de legal.

Nu este vorba ca nu vor sa va dea hotararea, pur si simplu la noi dureaza si cateva luni pana ce aceasta se redacteaza, nu se intampla acest lucru doar dvs, instantele sunt mult prea aglomerate. Puteti formula o cerere de urgentare pt redactarea acesteia.

Va asigur ca legea prevede tragerea la raspundere penala a judecatorilor, iar literatura de specialitate in mod evident nu contesta acest lucru. Ori ati fost indus in eroare, ori ati inteles gresit ceea ce vi s-a spus.
Multumesc pentru informatie, dar NU aceasta a fost intrebarea.Daca cunosteam lege, nu as fi intrebat pe nimeni, iar cum rezulta din cele ce am informat din 01.06.2008, traiesc din cersit sa-mi mentin viata, prin urmare...am avut convingerea ca voi primi un raspuns de la un profesionist precum se numeste site-ul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate fi atacata incheierea de stramutare, penal araoil araoil In urma unui litigiu de munca, s-a dispus:reintegrarea, dreprturi salariale incepand cu 01.06.2008, pana la reintegrarea efectiva, in functia avuta anterior. ... (vezi toată discuția)
Ajutor, recurs araoil araoil Am depus o plangere penala pe data de 17.11.2008,am primit rezolutia parchetului pe data de 15.05.2009 (de toata jena, tatal copilului a aratat ca are bani,iar ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutati-ma araoil araoil Am depus o plangere la parchet pe data de 17.11.2008, art.305-306 si 208-210 c.penal.Pe 15.05.2009, am primit rezolutia, in felul urmator,tatal copilului a ... (vezi toată discuția)