O persoana foarte apropiata mie afost prinsa la granita din Bulgaria cu 500 kg de cocaina. A ost retinuta pe teritoriul Bulgariei. Acum urmeaza sa se judece. Am incercat sa iau legatura cu un avocat de aici din Romania dar am inteles ca nu se poate sa pledeze pe teritoriul Bulgariei. Avocatul acestei persoane este unul din oficiu. S-a declarat nevinovata si urmeaza sa fie judecata, dar intre timp a intervenit ambasada Romana care s-a dus la ea si i-a spus neoficial ca vor solicita transferul de procedura pe teritoriul Romaniei si a pus-o sa faca o declaratie ca este vinovata pentru ca in acest caz se diminueaza din pedeapsa. Declaratia au luat-o ei nu au depus-o la dosarul din Bulgaria. Acea declaratie o depun numai in cazul in care se transfera judecarea cauzei pe teritoriul Romaniei. Acum o zi i-am intrebat de ce nu ar trebui sa se declare si acolo la Bulgari vinovata pentru ase diminua pedeapsa pentru ca acolo se va judecat prina data si daca nu se aproba transferul procedural atunci v-a savarsi o pedeapsa mai mare?????
Nu am primit nici un raspuns , au spus doar ca ei sunt interesati de caz si cam atat.
Nu stiu ce pedeapsa ar primi aici si ce pedeapsa ar primi acolo daca se declara vinovata.
VA RUGAM UN SFAT.
Ce ar trebui sa faca sa se declare si acolo vinovata ?
Stiti cumva care este pedeapsa aici pe teritoriu Romaniei si care este acolo pe teritoriul Bulgariei.
Cum sa mai procedam noi cei din tara ca suntem speriati si situatia ne depaseste
Multumesc
Nu cred ca e vorba de kg ci de grame. 500 de kg de cocaina valoreaza peste 50 de milioane de euro pe piata neagra. Oricum, ar fi cazul sa isi angajeze un avocat.
Cantitatea e mare.
Cred ca varianta cu avocatul roman ar avea valoare insa va trebui.si avocat bulgar.
Avocatul roman poate sa il ajute sa inteleaga daca e sau nu vinovat.
Va multumesc din suflet. Este vorba de 5 kg. Am gresit cand am scris.
Am inteles ca se duce un procuror de aici in Bulgaria sa vorbeasca cu ea. Procurorul de acolo dupa toata urmarirea penala, constatand ca nu avea praf pe incaltamine, pe haine nu exista urme nici in sange, a considerat ca ar fi vorba doar de o intermediere si a propus 3 ani. Pe 20 se judecata.
Acum ambasada de aici a inaintat la dosar o cerere de transfer al procedurii, dar nu stim daca sa mai fim deacord cu aceasta cerere pentru ca 3 ani este o pedeapsa mica, iar daca s-ar judeca in Romania credem ca ar primi mult mai mult. Ne gandim acum daca s-a declara vinovata si ar colabora cu autoritatile bulgare oare ar primi mai putin de 3 ani sau vazand procurorul ca s-a declarat vinovata si-ar schimba cererea si ar solicita instantei o pedeapsa mai mare.
CE SPUNETI?
Detinere de droguri
vlad94
Buna seara,
In urma unei perchezitii corporale de catre jandarmi la un concert, fiului meu i s-au gasit 1 g marijuana, i s-a luat declaratie si a fost dus la ... (vezi toată discuția)