avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Fiul meu a in varsta de 28 de ani a fost arestat 24 de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Fiul meu a in varsta de 28 de ani a fost arestat 24 de ore sub ...

Fiul meu a in varsta de 28 de ani a fost arestat 24 de ore sub acuzatia de trafic de droguri de mare risc. Este singur in dosar, a vandut o singura data unui colaborator al politiei fost coleg de liceu cu fiul meu 1,20 grame de cocaina
I s a facut o perchezitie la domiciliu si i-au gasit 20 de grame de mdma.
Dupa 24 de ore a fost eliberat de judecatorul de drepturi civile mentionand ca parchetul nu a putut sa faca dovada ca cele 20 de grame erau destinate vanzarii , acestea nu erau portionate si nu exista probe, martori , declaratii , interveptari care sa sugereze ca acestea erau destinate vanzarii. ( astfel a formulat refuzul retinerii pt 29 de zile si l a eliberat sub control judiciar cu interdictia de a parasi teritoriul Romaniei ). Alte acuzatii si acte materiale nu exista .
Mentionez ca am aflat tarziu despre situatia fiului meu deoarece acesta mi a ascuns isprava. Acesta a avut avocat angajat inca de la inceput.

Intrebara mea este daca acesta are sanse la o pedeapsa cu suspendare ??
nu are antecedente penale ,este grafician , detine o firma de webdesign, a recunoscut faptele atat in fata procurorului cat si ij fata judecatorului .
Ce ma sfatuiti ? Imi puteti recomqnda un avocat in bucuresti specializat pe droguri ?
Orice sfat este bine primit. Va multumesc
Daca nu este recidivist are sanse la o pedeapsa cu suspendare daca merge pe procedura simplificata si se retin circumstanțe atentuante cum sunt cele prev. în art. 75 alin. 2 lit. b C.p., raportat la faptul ca a desfasurat o activitate infractionala redusa, ca a trafiat droguri doar investigatorului acoperit, fără ca drogurile traficate de el să fi ajuns pe piață la consumatori.
Daca se retine art. 15 din Lege, poate in faza de up sa solicite incheierea unui acord de recunoastere a vinovatiei cu procurorul.
Angajati-va avocat specializat in astfel de cauze si stabiliti impreuna strategia apararii.
Probabil ca va declara contestație parchetul.
Vedeți mai departe cum faceți.
Ar fi bine sa aibă avocat la contestația de la Curtea de Apel.

Daca va fi arestat vor fi slabe șanse sa mai iasă din arest prea curând.

Suspendarea este departe în acest moment.
Prima cerință este sa fie liber la judecata.
Asa se va putea face o apărare mult mai buna de avocat.
Da, parchetul a facut recurs insa Curtea de Apel Bucuresti l-a respins, ramanand in control judiciar. Va multumesc pentru sfaturi.
Am reusit sa vorbesc cu avocatul, mi-a spus ca este un dosar foarte subtire, si ca cel mai indicat este sa mearga pe recunoasterea faptelor prin procedura simplificata , si sa speram ca i se vor retine circumstante atenuante.
Procurorul nu i-a acceptat denuntul pentru ca persoana denuntata nu este din bucuresti, si este rezident in Italia, a cerut sa denunte pe altcineva insa deocamdata nu stie daca se poate materializa.
In acesta situatie credeti ca mai are sanse la o pedeapsa cu suspendare?
Avocatul de caz adică cel angajat fa e socotelile necesare căci el știe ce este la dosar.
Nu se poate da cu presupusul la modul general fără calcule ale pedepsei pe mai multe variante.
V-am spus in ce situatii are sanse la o pedeapsa cu suspendare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trafic de droguri de mare risc . buna ziua sunt acuzat de trafic ... Flaviusstoican Flaviusstoican Este sau nu forma continuata a Trafiicului de droguri de mare risc? Buna ziua sunt acuzat de trafic de droguri de mare risc in forma continuata . In luna ... (vezi toată discuția)
Trafic de droguri de mare risc Andreea_Dragomir Andreea_Dragomir Buna ziua , am si eu o intrebare : Ce pedeapsa poate lua o persoana care a fost prinsa in flagrant la un festival de muzica cu 28 de pastile tip extasy , 0,5 g ... (vezi toată discuția)