avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 252 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contestare succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contestare succesiune

Buna ziua. Tatal sotului meu a decedat in 2000. Defunctul mai are 3 frati in viata. Tatal lor, adica bunicul a decedat cu trei saptamani inaintea tatalui meu, tot in anul 2000. In 2008 bunica impreuna cu ceilalti trei fiii au facut succesiunea dupa urma bunicului in certificatul de mostenitor aparand mostenitori doar bunica si unul dintre fii pentru ca ceilalti doi au declarat neacceptare tacita. Tatal meu nu apare deloc trecut in certificat, nici ca fiind decedat nici ca ar mai avea urmasi. Bunica a declarat la notariat ca a avut doar trei copii, in conditiile in care tatal meu are inregistrat certificatul de nastere si certificatul din prima casatorie(fara copii) in primaria comunei natale. Bunica a decedat si ea anul acesta. Doamna notar unde s-a facut acest certificat de mostenitor ne-a indrumat sa deschidem actiune in instanta dar nu ne-a dat sanse prea mari deoarece a zis ca s-a cam prescris termenul, implinindu-se anul acesta 4 ani de cand s-a incheiat succesiunea dupa bunic. Insa cred ca este o aberatie colosala, pentru ca sunt cazuri in care apar mostenitori ai unor bunuri chiar si dupa 50 de ani. Dupa bunica inca nu am facut succesiunea dar urmeaza. Chiar nu avem castig de cauza? Nu-mi vine sa cred. Ba mai mult s-au mai si vandut niste terenuri, desteptii ramanand cu banii, iar sotul meu ramanand cu deschiderea actiunilor in instanta. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns obiectiv. Mie mi se pare ca este chiar un abuz si caz penal ce au facut ei cu totii.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: anca_g , utilizator 13:04, 21 Iulie 2012
revin cu un update: ma scuzati pentru confuzie in explicatii...este vorba de tatal sotului meu si de mama si fratii acestuia, nu de tatal meu. Va multumesc anticipat pentru raspunsurile dumneavoastra si daca mai este vreo confuzie spuneti-mi si o voi rectifica imediat.
tatal sotului dvs. era copilul bunicului decedat ? sau era un copil din alta casatorie a bunicii?
Cand ati aflat ca tatal nu este trecut in CM?
Ultima modificare: Vineri, 20 Iulie 2012
Alexandrina Mihai,
Tatal sotului meu era copilul bunicului decedat si al bunicii, deci era frate si de mama si de tata cu ceilalti trei. Ieri, am aflat ca tatal sotului meu nu este trecut in Certificatul de mostenitor, pentru ca ni l-a inmanat primaria si apoi am obtinut o copie legalizata a acestuia de la notarul care l-a incheiat la momentul respectiv. Doamna notar a recunoscut ca nu a fost trecut in CM si nici macar sotul meu nu a fost chemat la succesiune ca urmas direct al tatalui sau. Va rog, daca puteti sa ne lamuriti in aceasta privinta ce trebuie sa facem mai departe.
Va rog, dati-mi o sugestie referitoare la subiectul expus. Este foarte urgent. Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum dovedesc ca este fratele mamei marius s marius s Buna ziua.am apelat la dumneavoastra cu o problema... Mama mea are un frate care a fost nascut inainte ca bunica mea sa se casatoreasca cu bunicul...dupa ... (vezi toată discuția)
Proprietari greșiți in titlul e proprietate AlinaDaciana AlinaDaciana Buna ziua. Pe titlul de proprietate al bunicii au fost trecuți și frații bunicului (bunicul a decedat înainte de 1990). După decesul bunicii tatăl meu a ... (vezi toată discuția)
Mostenire, succesiune? goghita goghita Am ingrijit mai multi ani pe unchii mei (matusa e sora bunicii, pe linie materna). Nu aveau copii. Matusa, ruda mea de sange, de altfel a decedat. Dupa 6 ... (vezi toată discuția)