avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediul de sarcina si lauzie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediul de sarcina si lauzie

Buna ziua, in primul rand va multumesc pentru raspunsurile primite anterior si doresc daca puteti sa ma ajutati cu urmatoarea nelamurire.
Am intrat in concediul de prenatal din 01.07.2012 si pe fisa imi apare ca prima perioada 01.07 -31.07. Va rog sa-mi spuneti daca pentru calcularea salariului se iau in considerare doar cele 22 de zile lucratoare din luna sau toata perioada de 30 de zile.
De asemenea, din cele 126 de zile de pre si post natal, ce se scad, zilele calendaristice din concediu sau zilele lucratoare?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 14:20, 20 Iulie 2012
Buna ziua,

Asiguratele au dreptul la concedii pentru sarcină şi lăuzie, pe o perioadă de 126 de zile calendaristice, perioadă în care beneficiază de indemnizaţie de maternitate.

Din duratele de acordare a concediilor medicale, exprimate în zile calendaristice, se plătesc zilele lucrătoare
In cf. cu prevederile art10(5)(6) din OUG158/2005:

(5) Din duratele de acordare a concediilor medicale, exprimate în zile calendaristice, se plătesc zilele lucrătoare.
(6) La stabilirea numărului de zile ce urmează a fi plătite se au în vedere prevederile legale
cu privire la zilele de sărbătoare declarate nelucrătoare, precum şi cele referitoare la stabilirea

Asadar,pt. iulie daca aveti concediu medical in perioada 1-31iulie,adica 31 de zile calendaristice,indemnizatia se plateste doar pt.22zile lucratoare.
Dupa acelasi rationament,din cele 126de zile calendaristice de concediu de maternitate pre si post natal se vor plati doar zilele lucratoare.
Ultima modificare: Vineri, 20 Iulie 2012
ContSters136493, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia maternitate dianita dianita buna ziua, va rog am si eu o intrebare , am lucrat 2 luni la o firma, si o sa incetez activitatea prin demisie pana la sfarsitul lunii iunie. in iulie vreau ... (vezi toată discuția)
Concediu sarcina ioana_55 ioana_55 Buna ziua. As dori sa stiu de cate zile de concediu medical (nu de risc) pot beneficia in total in sarcina date de medicul de familie. De asemenea, cate zile ... (vezi toată discuția)
Calculul concediului prenatal, perioada suciugeorgeta suciugeorgeta am o salariata din 2009 care cu data de 01 .12 a intrat in prenatal. Cum ii voi calcula pentru luna decembrie medicalul si cate zile de concediu de maternitate ... (vezi toată discuția)