avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 241 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Unde se înregistreazã un site?
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Unde se înregistreazã un site?

As vrea sa creez un site avand ca tematica subiecte economice. Cine m-ar putea sfatui cum se procedeza, daca trebuie inscris undeva? Ce mai trebuie facut dupa ce este creat de un IT-st?
Multumesc frumos,
siteul nu se inregistreaza nicaieri. Titularul siteului ar trebui sa semneze cu IT-stul un contract de cesiune a drepturilor patrimoniale de autor asupra websiteului in sensul ca aceste drepturi sa fie cesionate irevocabil si in mod exclusiv catre titularul websiteului. Totodata acesta din urma trebuie sa fie protejat in cazul in care ITstul introduce in site elemente care incalaca dr. tertilor (contractul de cesiune trebuie sa aiba o clauza de warranty in acest sens)
Multumesc frumos de tot.
Eu nu am înțeles ce anume doriți să înregistrați. Un domeniu de internet? gen solutiieconomice.com (la www.dynadot.com sau www.godaddy.com etc)? solutiieconomice.ro (la www.rotld.ro)?
Depinde ce sait doriți. De multe ori puteți rezolva și fără un specialist în domeniu. Atenție ca totul să fie pe numele dvs! (Să nu vă treziți peste un timp că vă merge bine și amicul care v-a ajutat cu achiziționarea domeniului zice că e mai bine să fie al lui :)
Poate reușesc să dau răspunsuri mai bune dacă sunteți puțin mai exact.

Succes!
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Iulie 2012
Militant, utilizator
Mai intai, multumesc frumos. Apoi, doresc sa-mi fac propriul meu site gen exemplu dvs. "solutii economice.com"ceva de acest gen in care sa scriu zilnic despre stiri financiare si piata de capital. Ceva simplu dar care in timp sper sa eu sa aduc multi utilizatori, sa ma reclame si sa traiesc din el. Asa visez. Eu am fost PR la o banca, acum sunt somer si ma gandeam sa incep in acest domeniu mai ales ca imi place mult sa scriu. Caut un IT sa-mi creioneze acest site si ma gandeam ca sa fiu legal sa fiu inscris undeva.
Va multumesc cu adevarat tare mult.

...sau stirieconmice.ro, adica domeniul sa fie cu ro..daca ma va costa mai putin.

Interventie moderator
Nu este permisa postarea mesajelor consecutive. Aveti la dispozitie 30 de minute pentru a edita mesajul ce se doreste a fi modificat folosind functia "editare". Folositi aceasta facilitate pentru a evita incalcarea Regulamentului forumului.

Laura Ciobeica
Moderator

Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Iulie 2012
Laura Ciobeica, moderator
Eu vă recomand să luați un domeniu în .ro Costă mai mult, apx 250 lei, dar este al dvs pe viață. În .com costă mai puțin, apx 12 $ și trebuie înnoit anual.
Dacă doriți ceva simplu, de tipul unui blog, atunci o platformă cum este www.wordpress.com vă oferă gratuit zeci de șabloane interschimbabile și la care puteți schimba culorile, headerul ș.a. și adăuga domeniul dvs .com sau .ro contra unei taxe anuale de 13 $. Altfel veți avea nevoie de cumpărarea unui spațiu pe un server (care costă destul de mult dacă e de calitate), servicii de întreținere ș.a.
E mai comod așa (pe wordpress), mai ales dacă nu sunteți o persoană familiarizată cu administrarea unui sait. De trăit din asta e greu, foarte greu. Sunt cazuri, dar foarte rare.

Alte discuții în legătură

Transfer site de pe pf pe firma? cum se face? respect_ respect_ 1) Am un site inregistrat ca persoana fizica. Acest site nu are nicio valoare (sau sa zicem $10 pt ca atat am platit pentru inregistrarea domeniului). As ... (vezi toată discuția)
Vanzare site cbrana cbrana Am o problema... si am nevoie de un sfat. In urma cu un an am creat un portal internet ( domeniu achizitionat pe firma + munca mea ... nepretuita :) ). Nu am ... (vezi toată discuția)
Trebuie firma pentru a creea un web-site? Trikyization Trikyization Buna ziua, asi avea o intrebare: Daca vreau sa imi cumpar un domeniu pe internet (.com sau .net) imi trebuie firma? Siteul ocupandu-se cu sponsorizari/donatii ... (vezi toată discuția)