avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Trebuie firma pentru a creea un web-site?
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Trebuie firma pentru a creea un web-site?

Buna ziua, asi avea o intrebare: Daca vreau sa imi cumpar un domeniu pe internet (.com sau .net) imi trebuie firma? Siteul ocupandu-se cu sponsorizari/donatii prin intermediul paypal.

Multumesc, Dan Andrei
Dati mai multe detalii, va dona, sponsoriza din banii cui?
pentru cumpararea unui domeniu , nu va trebuie firma , puteti sa-l numiti cum doriti dumneavoastra , doar sa nu fie deja ocupata denumirea , insa pentru activitatea care urmeaza sa o desfasurati , nu cunosc detalii .
Atentie ca va trebui sa va platiti taxele si daca intrati la activitati comerciale va trebui sa aveti o firma sau la non-profit o fundatie.
Referitor la domeniu, am incercat la o firma mare si imi cerea Vat number (din cate am inteles este Ro-ul).

Pai asi dori sa imi fac un web-site, in care lumea sa intre si sa sponsorizeze proiectele mele prin intermediul paypal.



Interventie moderator: timp de 30 de minute de la postare, puteti edita mesajul folosind butonul Editare, asa ca va rog sa il folositi. Multumesc pentru intelegere.
Ultima modificare: Joi, 23 Octombrie 2014
Ceausescu Liliana - Birou de Mediator, Mediator
VAT inseamna de fapt value added taxes, adica traditionalul nostru TVA si nu cred ca daca va infiintati un SRL ori o asociatie non profit va declarati platitor de TVA pana nu ajungeti la plafonul stabilit de lege.
Asa cum au confirmat utilizatorii precedenti domeniul il puteti lua pe numele dvs., dar daca faceti si acte de comert, adica aveti venituri, trebuie sa platiti si taxe la stat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa vat RowleyRose RowleyRose Recent am gasit site-ul redbubble si m-am gandit sa imi fac si eu un cont si sa incerc sa imi vand desenele/logo-urile pe el insa aceasta 'Taxa VAT' ma ... (vezi toată discuția)
Donatii din vanzari WhiteAnge WhiteAnge Buna ziua, As dori sa stiu si eu, daca detin un magazin online si o persoana X cumpara un produs vandut de Y cu 10 lei, din T.V.A. se poate redirectiona un ... (vezi toată discuția)
Platforma intermediara mi-a colectat tva-ul intracomunitar. cum procedez cu declaratiile si plata acestuia? eduardbuta eduardbuta Buna ziua, M-am lovit de o speta ciudata cu care sper ca ma puteti lamuri. Detin o firma neplatitoare de TVA, inregistrata in scop de TVA special in VIES. ... (vezi toată discuția)