As dori un sfat in urmatoarea situatie (a unor cunostinte):
Fata (virgina) - 13 ani a intretinut relatii sexuale cu un baiat de aprox 16 ani (neimpliniti) in baza unor promisiuni de dragoste. La foarte putin timp, baiatul s-a descotorosit de ea. Inteleg ca legea pedepseste relatiile cu o minora, dar ce poate face familia fetei mai departe? Au certificat medico legal care atesta fapta. Se pare ca familia baiatului nu vrea sa cada la o intelegere.
Ce drepturi are fata? ce-ar putea face?
Sa nu se interpreteze faptul ca minora a dorit compensatii banesti de pe urma actului sexual, pretinzand bani acuma. A fost cumva viol? Nu. A fost de acord.
Daca privim problema in mod concis se poate depune plangerea penala si se va desfasura o ancheta penala.
Baiatul se va apara.
Mai departe e greu de spus ce va iesi.
Depinde de multe lucruri...
Nu cred ca el va ajunge la inchisoare sau la scoala de corectie daca va fi aparat bine.
Actul sexual cu un minor se pedepseste din oficiu asa ca plangerea nu are decat valoarea unui act de sesizare retragerea plagerii nu are ca rezultat incetarea procesului penal Procesul va continua
Actul sexual cu un minor se pedepseste urmarirea penala incepand din oficiu Poti fi judecat chiar daca nu se formuleaza plangere Art 198 Cod penal nu prevede posibilitatea retragerii plangerii impacarii partilor sau ca infractiune se pedepseste la plangere prealabila Asadar se face din oficiu
Interventie moderator:
Va rog sa va abtineti de la comentarii menite sa jigneasca participantii la discutie si, de asemenea, sa nu mai postati mesaje consecutive. Multumesc.
Corupere de minori?
amein
Stimati avocati,as dori sa imi comunicati parerea dumneavoastra in legatura cu urmatoarea situatie: unu baiat de 19 ani e impreuna cu o fata in varsta de 15 ... (vezi toată discuția)
Vrea sa plece de acasa
amy02
Buna am o prietena care vrea sa plece de acasa are 16 si vrea sa se duca la prietnul ai acasa care este tot minor vor sta cu parinti lui .Deci ce poate pati ... (vezi toată discuția)
Corupere de minori
amein
Daca fata a plecat de acasa 3 zile iar tatal ei a depus plangere impotriva iubitului ei de 19 amandoi negand ca au intretinut relatii sexuale fara ca cineva sa ... (vezi toată discuția)